Aktywne Wpisy
zapalara +68
Troche o naszym IT. Sam jestem na UoP, ale pracowałem na B2B przez lata również (prawdziwe B2B dla klientów bez L4, miejsca pracy, godzin itd).
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni
nowszyja +36
Czaicie, że w 2025 roku Polacy tłumnie wykańczają mieszkania panelami winylowymi, czyli gumolitem? Plastikowe g---o, symbol biedy lat 90-tych wrócił do mieszkań jako boazeria milenialsów xDDDDD
#polskiedomy #polakicebulaki #architektura #mieszkaniedeweloperskie
#polskiedomy #polakicebulaki #architektura #mieszkaniedeweloperskie
źródło: images
Pobierz

#it #programowanie #programista15k #pracait
źródło: IMG_9023
PobierzJa czekam na dalszy spadek.
Skoro ktoś wystawił ogłoszenie to znaczy, że albo testuje rynek, albo faktycznie tyle cv wpada, że mogą sobie takie ogłoszenie wrzucić.
Niedługo minimalna to 5000 brutto, także ten (
@Volantie: spadek przyjęć na informatykę jest poteżny, ale to nadal jeden z najpopularniejszych kierunków. myślę, że ci ludzie, którzy poszli na informatykę w tym roku są po prostu nieidoformowani
Ja miałem podobnie, poszedłem na Infę zwyczajnie z zainteresowania, jak zaczynałem to nie był to jakiś prestiżowy kierunek, na roku sami nerdzi, a z Informatyków się śmiali że tylko przy kompie siedzą. Jak kończyłem to koniunktura zaczęła hulac i można było bardzo szybko dojść do dużych
Ludzie nie są w IT dlatego, że tylko to potrafią, są tam bo tam dobrze zarabiali. Jak się będzie zarabiać dobrze gdzie indziej to będą robić co innego. Ci co żyją jak pączki w maśle i nie są zagrożeni przez rozwój AI powinni się obawiać nadchodzącej konkurencji. Bo to nie będą jakieś mariuszki tirówki czy inni kurierzy, tylko inteligentni, odważni ludzie,
@szukam_zony: Nie wiem. Już jakieś 15 lat temu pamiętam, że każdy ogarnięty ostrzegał, że na IT na studia się nie idzie, bo to strata czasu. Sami sobie taki los zgotowaliście.