Aktywne Wpisy

vorky +10
źródło: 1000025502
Pobierz
AgentGRU +105
Chłopczyku, szykuj się na pozew (napisany Comic Sansem, śmiechu warte)
#sebcel
#sebcel
źródło: 1000008965
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000025502
Pobierz
źródło: 1000008965
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
To już ostatni wpis gdyż jesteśmy w Polsce.
Dziękuję że czytaliście i plusowaliście moje wpisy.
100km od granicy 50km po zatankowaniu nagle Simson zrobił podczas jazdy Buuuuu przy prędkości 55km/h. Pomyślałem sobie że paliwa zabrakło ale przecież tankowałem niedawno jednak postanowiłem przełączyć na rezerwę. Kranik mam przy lewej nodze więc schylam się i lewą ręką podczas jazdy macam kranik. W tym momencie koło tylne się zblokowało więc mnie zarzuciło (gdyż nie miałem ręki na kierownicy) najpierw w lewo a potem w prawo i już osobno z simsonem obaj wpadliśmy do rowu.
Straty to przestawienie koła względem lampy, pogięta osłona na nogę, ósemka na tylnym kole i zatarty tłok.
Wymiana tłoka na zapasowy zajeła mi 3h. Tak długo gdyż jest to skuter i jest utrudniony dostęp do silnika.
Podczas wymiany na polu zatrzymała się policja i panowie bardzo mili pytali się jak mogą pomóc i czy nam nie podjechać do sklepu po wodę. Jeden stwierdził że żeby czymś takim jeździć to trzeba się na mechanice znać ale to nie jest prawdą, wystarczy jeden film instruktażowy na YT.
Wymieniłem tłok i pojechaliśmy dalej gdzie 100km dalej musiałem jeszcze linkę od gazu wymienić i ją przerobić.
To tyle jeśli chodzi o wycieczkę do jugosławii.
PS. Do tej pory nie wiem czemu się silnik zatarł. Olej wlałem.
źródło: temp_file8264854694707087152
PobierzSilniki 2t nie wysilone 1C potrafią robić 60-80tys km tak jak 4t 1C.
Natomiast silniki wysilone mają krótsze przebiegi rzędu 20-30tys km ale gdyby taka 4t 125 1C miała 30KM to też zrobi te 20-30tys do remontu.
ja takim sprzętem bałbym się wyjechać dalej, niż na odległość spaceru
Wiesz dlaczego ta honda zrobiła taki przebieg? Gdyż zamiast tulei żeliwnej ma nicasil. Jeśli zastosujesz nicasil w cylindrze 2t to też wytrzyma z 3 tłoki.
Odnośnie chłodzenia nie jest to prawdą. Za chłodzenie odpowiada w 2t mieszanka która obmywa komorę korbową korbę I tłok od spodu a dopiero
Może na zbyt ubogiej mieszance chodził?
@ButtHurtAlert: I Ty mu tak po prostu uwierzyłeś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)