Aktywne Wpisy

etherway +156
Mireczki pijcie ze mno kompot, przeskoczyłem dziś o 2,5 generacji (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #ford #focus #pokazauto #carboners
#motoryzacja #ford #focus #pokazauto #carboners
źródło: 7c1587927eb7eafbffe0fff67ef6901e5f724910b45fdbbf908973b4bc147b93
Pobierz
ursusowy 0
#famemmarestream
Dajcie jakiegoś linka do restream
Dajcie jakiegoś linka do restream

Swoją droga czy będzie zapisane, że np. prezes takiej firmy testującej czy w przyszłości wdrażającej to komercyjnie, odpowie karnie (także więzieniem, a nie tylko finansowo) jak taka autonomiczna taksówka zabije kogoś? Bo inaczej to widzę tu brak równości wobec prawa, oraz pole do nadużyć.
#polityka #tusk #cpk #samoloty #lotnisko #samochody #motoryzacja #taxi #google #waymo #uber #technologia #automatyka #robotyka #zalesie
@AdamF_OG: Zacytujesz?
https://www.money.pl/gospodarka/donald-tusk-powiedzial-co-po-zrobi-z-cpk-i-o-co-naprawde-chodzi-w-tym-projekcie-6877508943153952a.html
Tak naprawdę o to chodzi, żeby [Jarosław - przyp. red.] Kaczyński miał największe lotnisko w Europie - skwitował
O to dokładnie chodziło. Zanim dostali projekty, mieli już wydane 500 mln na
@AdamF_OG: Donald kłamie, nowe nie znałem xD
A teraz kontynuowane jest wydawanie kolejnych setek mln zł, w tym na zarząd (tyle, że PO-wski), i teraz to Tusk chce być tym co zbuduje wielkie lotnisko (a że Polsce to nie jest zbyt potrzebne, kogo to obchodzi).
@AdamF_OG: Oczywiście. Za rzeczywiste przetergi i rzeczywistą pracę. Do końca 2023 na sam marketing wydali 700 milionów xd
Synek czemu ściemniasz. Nie od lat, i nie emiraty. Tylko jeden emirat od niedawna testuje, i to 5 pojazdów na ustalonych trasach w jednej okolicy i z testowym kierowcą za kółkiem.
To proszę odpowiedz: jeśli samojeżdżące auto rozjedzie mi
Przeczytaj co zacytowałeś raz
Sęk w tym, że rząd Tuska chce to zmienić.
@AdamF_OG: No i dobrze, niech się biorą i tworzą właściwe legislacje.
@misiopysio: Te rzeczy o których wspomniałeś, to tylko w Dubaju, jednym z 7 emiratów ZEA.
Realnie to na tą chwilę testuje kilka pojazdów na określonych trasach z kierowcami za kierownicą. Jest bogate, ale nie jest najbogatsze (a bogate przede wszystkim od złóż ropy a nie od testowanych pojazdów). Za to przoduje
@AdamF_OG: Nie. To wladze Emiratów Arabskich a nie Dubajskich wydały prawo jazdy, więc wszystkie Emiraty mogą już jeździć. Pierwszy pokaz był w Abu Zabi.
Nadal, kończymy p---------e o emiratach bo meritum jest takie, że stwierdziłeś jakoby tylko w San Francisco jeździły. Ja jako dowód podałem jedno miejsce. Bo jedno wystarczy aby udowodnić, że się
@AdamF_OG: xD
Duoport Okęcie-Modlin dalej żywy?
Nowe lotnisko z praktycznie nieograniczonym terenem do rozbudowy rozwiązuje ten problem.
@AdamF_OG: bardzo dobry pomysł patrząc na ilość firmy w branży automotive zajmujących się systemami ADAS i autonomiczną jazdą.