Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Rozumiem Cię bo mam podobne przemyślenia, podobny wiek i nawet w mojej ostatniej relacji robiłem tak samo, ponieważ moje poprzednie związki właśnie opierały się w głównej mierze na wsparciu materialnym. A przy ostatnim moim 2 letnim związku, kiedy reszta męskiej godności buntowała się przed byciem betabankomatem to za każdym razem słyszałem "nigdy nie musiałam płacić kiedy byłam z poprzednimi facetami" albo "zamiast oszczędzać myśl jak zarabiać więcej" (zarabiam dosyć
  • Odpowiedz
Swoją drogą chyba nie zaktualizowałeś kwoty poważnego wydatku od 1998 roku.

@PanKapibara: to samo miałem napisać, typ oznajmia "będę miał poważne kłopoty które zdestabilizują moją sytuację finansową, na którą tak ciężko pracowałem.
Otóż będę musiał wysupłać 2000" ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
Żadna z nich po usłyszeniu o moim wydatku nie chciała kontynuować znajomości.

Kończyły się one zazwyczaj w przeciągu kilkunastu dni i zawsze z mojej winy bo (...), zdradziłem

@mirko_anonim: no jak wydawałeś 2k na dziwki z którymi je zdradzałeś to nic dziwnego że kończyły znajomość xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
optymistyczny-patriota-9: @PanKapibara @heniek_8 @czescmampytanie @greenbong właśnie chodzi o te skrajność wydatku i sam zaznaczyłem że ta estymacja celuje w kwotę która nie jest duża. Minimalna krajowa w tym kraju to zaledwie 4 tysiące więc ta kwota jest duża dla większości społeczeństwa które nie ma żadnych oszczędności. Jeżeli ktoś lekceważy mnie z dnia na dzień bo nie mam takich pestek w portfelu to nie jest dla mnie wart
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
sumienny-wizjoner-59: No tak, bo na Wykopie wszyscy zarabiają 15k zdalnie pracując z Bangladeszu.

Są osoby które nie mając pracy w powiatowym muszą mieszkać w Warszawie, zapłacić za wynajem (brak zdolności kredytowej) oraz za to przeżyć wydając pieniądze. Ile im zostanie? W Warszawie również można zarabiać powyżej minimalnej patrząc na oferty pracy.
Praca w powiatowym? Również wiąże się z dojazdami ze wsi bądź wynajmem. Ile zostaje gdy sufit zarobków to powyżej minimalnej w otaczających Januszexach?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
przykładny-mediator-66:

dwóch tysięcy żeby nie była to duża kwota ale też taka która mogłaby komuś utrudnić przeżycie miesiąca.

@mirko_anonim: ( _) czlowieku tyle to rata leasingu na najtansze auto kosztuje. Jak to ma komus normalnemu, kto nie jest w zagrozony
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
obowiązkowy-archiwista-62:

Minimalna krajowa w tym kraju to zaledwie 4 tysiące

@mirko_anonim: w Warszawie Ci nikt z Facebooka czy olx nie przyjedzie mebli skladac 2-3h za mniej niż 200zl. Jeszcze chlop nie posprzątał, bo "sie spieszy, bo ma jeszcze trzy zlecenia, a corka ma wieczorem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim tak wiem że to bajt ale chcąc pożyczyć 2000 od obcej kobiety to się nie dziwię że ucieka , to nie chodzi o to że ona jest materialistka ale o to że że ty mając 30 ileś lat prezentujesz się jako chłop który nie dał rady odłoży w życiu nawet małej kwoty
Znając siebie to pewnie bym pożyczyła ale ty się prezentujesz jako niezarada z którą w życiu będzie bardzo
  • Odpowiedz