Wpis z mikrobloga

Czy może mi ktoś wytłumaczyć, po co ktoś postępujący racjonalnie, mający 76 lat i bezdzietny, kisi 6 pustych mieszkań?

@REMEMBER_WHAT_THEY_TOOK_FROM_YOU: a możesz mi wytłumaczyć racjonalnie co ma z nimi zrobić? Sprzedać i mieć jeszcze więcej kasy której nie ma na co wydawać?
  • Odpowiedz
@REMEMBER_WHAT_THEY_TOOK_FROM_YOU
Bo mu nie potrzeba dodatkowej kasy i nie chce się z tym wszystkim bawić?

Piszesz o jakiś zyskach. A jak ktoś nie chce tych zysków? Jak ktoś traktuje mieszkania jako lokatę kapitału, a nie sposób ma zarabianie?

A mnie w-------a ludzie którzy mają kilka
  • Odpowiedz
Dlatego lewaków nie wybiera się do zarządzania, bo nie myślą logicznie. Co widać teraz po Unii Europejskiej. Lewactwo rozponaszyło się w Unii i teraz problemy ma cała Unia włącznie z Polską, która broniła się przez kilka lat, a i tak obrywała rykoszetem i POwskim docinkami, że "narodowość i nacjonalizm jest już przeżyty" Lewak powinien siedzieć z boku i co najwyżej czasem się odezwać, ale nigdy rządzić.

@arturek98c: Ta przez was
  • Odpowiedz
@REMEMBER_WHAT_THEY_TOOK_FROM_YOU: Ludzie nie mają zaufania do giełdy. Ogólnie nieruchomości wydają się taką domyślną przechowalnią kapitału, bo raczej nie tanieją, a do tego zawsze jest to coś, co już stoi, można w tym mieszkać i przez to jakąś tam wartość zawsze będzie przejawiać. Trochę z resztą nie ma się im co dziwić, jak spojrzysz, jak w tym czasie "rosła" polska giełda xd
wstanczyk - @REMEMBERWHATTHEYTOOKFROM_YOU: Ludzie nie mają zaufania do giełdy. Ogólni...

źródło: Zrzut ekranu z 2025-05-13 15-42-46

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@ZbigniewUSA: Ktoś tu gdzieś wrzucał jej oświadczenie majątkowe i tak pi razy oko - w mieszkaniach to ma pewnie z 40% procent swojego kapitału zainwestowanego, więc imo jak najbardziej z sensem.
  • Odpowiedz
  • 0
@REMEMBER_WHAT_THEY_TOOK_FROM_YOU

Senyszyn pewnie chce oddać jak najwięcej swojej rodzinie, więc pieniądze inwestowała tam, gdzie jest najlepszy zwrot przy najmniejszym ryzyku.

Zaniedbanie kwestii mieszkalnictwa przez państwo, dodruk pieniądza i dopłaty do kredytów sprawiły, że wartość kawalerki w dużym mieście rosła szybciej, niż najwyżej oprocentowana lokata. Nawet jeśli lokal stał pusty i trzeba było opłacać czynsz.
  • Odpowiedz
@REMEMBER_WHAT_THEY_TOOK_FROM_YOU: jak dla mnie to za bardzo chcecie uspołecznić majątki innych ludzi. Śmierdzi komuną. Mieszkania nigdy nie były tanie i zawsze metr był droższy niż średnia krajowa. Znam masę osób które chcą mieć mieszkanie ale w sumie to za bardzo im się nie chce pracować. A dzietność nie jest z tym powiązana 1:1 o czym szybciej zrozumiecie, że świat się zmienia i ludziom jest wygodnie, tym lepiej. Tylko niech płeć
  • Odpowiedz
Jej sprawa po co sobie kisi

@aircod: Czas najwyższy wykupić tobie najbliższe wodociągi oraz ciepłownie. Potem podwyższyć ceny x3 i niech się dzieje.

Przeciez to moja sprawa jako właściciela wodociągów I ciepłowni.

A jak coś Ci nie pasuje to przecież pewnie zaraz w ramach wolnego rynku powstaną nowe rury z wodą i jakiś prywaciarz elektrownie postawi I Będzie taniej nie?
  • Odpowiedz
Czy może mi ktoś wytłumaczyć, po co ktoś postępujący racjonalnie, mający 76 lat i bezdzietny, kisi 6 pustych mieszkań?

@REMEMBER_WHAT_THEY_TOOK_FROM_YOU: bo może, dorobiła się ich pracując ciężko przez całe życie i jest to jej inwestycja

Argument o mitycznych lokatorach którzy nie płacą i których nie da się wyrzucić

to że ty nie miałeś z takimi ludźmi styczności, nie oznacza, że nie istnieją
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: twierdzisz, że po odzyskaniu niepodległości z rąk komunistów w 1989 roku inne partie w latach 90tych nie popierały praw pracowniczych? jesteś pewny, że tylko ówczesne SLD głosowało za prawami pracowników? no słabo. Teraz Twoja lewica chce 4 dniowego tygodnia pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@arturek98c: to nie jest moja lewica. Nie mowie, kto co popieral, a kto co wprowadzał. Napisałem to w kontekście Twojej wypowiedzi na temat tego, ze lewica nigdy nie powinna rządzić.

jesteś pewny, że tylko ówczesne SLD głosowało za prawami pracowników?

Nigdzie tego nie napisalem, w ogole nic nie pisalem o SLD, wiec nieładnie tak
  • Odpowiedz
@REMEMBER_WHAT_THEY_TOOK_FROM_YOU Taka forma kiszenia wychodzi z braku pomysłu na spożytkowanie własnych oszczędności. Rozumiem, że beton to w tej chwili najpewniejsza opcja inwestycyjna, ale bez przesady. W takim wieku zamiast wyliczać cyferki na koncie lepiej korzystać ze zgromadzonych pieniędzy w inny sposób i mieć coś od życia
  • Odpowiedz