żeby za kilkanaście lat jak już nie będę mógł ciężko zapier#$^
mieć ten spokój i lokatę kapitału w postaci 2-3 klitek w powiatowym.
@ww00: Z punktu widzenia kapitalistycznego ustroju, lepiej abyś nie był w stanie posiadać tylu mieszkań bez dużych obciążeń podatkowych. Lokujesz w ten sposób cenny kapitał w betonie który nie generuje realnej wartości dla społeczeństwa a zamiast tego mógłby on być wpakowany w polską czy europejską giełdę zwiększając
@ww00: sztuczne pompowanie? Czy ja wiem czy wszystko? Wiekszosc przyziemnych rzeczy wyhamowala, nawet auta potanialy i to srogo. Tylko nieruchy sie trzymaja. A podnoszenie placy minimalnej jest czyms normalnym w cywilizowanych krajach. Dlaczego? Dlatego, ze to nie jest abonament, juz Ci wytlumaczylem. Super, ze jestes przedsiebiorczy, ale gdzie sa ci ludzie co maja dwie lewe rece i krzycza, bo jakos ich nie widze? 3 % bezrobocia w Polsce przy średniej
Odpier@#$cie się od moich ciężko zarobionych i wielokrotnie opodatkowanych pieniędzy!
@ww00: Dopóki TWOJE zarobione pieniądze będą zmniejszać wartość nabywczą MOICH zarobionych pieniędzy, tak będę gorąco popierać wszelkie rozwiązania które temu zapobiegną.
@ww00 z jednej strony popieram twój wpis OPie, nikomu nic do tego co robisz ze swoimi pieniędzmi i nikt nie powinien ci ich zabierac
z drugiej strony kiedy napisałeś o kupnie 3 mieszkań w mieście powiatowym jako lokata kapitału to zrozumiałem, że zbyt lotny ekonomicznie to nie jesteś, no cóż
@ww00: tez kiedyś miałem tak jak Ty ale potem zrozumiałem. Myślę, że też dojdziesz do tego poziomu. P.S. pomysł sobie, że jak przejdzie kataster to kupisz sobie te swoje klitki 15 lat szybciej. Nie ma za co
I nie, nie jestem “deweloperuchem” nie mam kur$% nawet swojego pierwszego mieszkania, ale nie miałczę dej, tylko ciężko zapieprzam, żeby takowe kupić, później kolejne i może następne, żeby za kilkanaście lat jak już nie będę mógł ciężko zapier#$^
mieć ten spokój i lokatę kapitału w postaci 2-3 klitek w powiatowym.
A ludzie, którzy są albo leniwi, albo nieudolni będą drzeć papę, żeby mnie jeszcze na starość wycisnąć z kasy, “bo jak on
@ww00 takie sa uroki d*kracji, przypadkiem miedzynarodowy fundusz walutowy rekomenduje wprowadzenie katastra czyli wywlaszczenia rozciagnietego w czasie a banda psow pawlowa szczeka za tym bo przeciez "to dotknie tylko developerow"
I nie, nie jestem “deweloperuchem” nie mam kur$% nawet swojego pierwszego mieszkania, ale nie miałczę dej, tylko ciężko zapieprzam, żeby takowe kupić, później kolejne i może następne, żeby za kilkanaście lat jak już nie będę mógł ciężko zapier#$^
@ww00: akurat ilość posiadanych mieszkań często jest odwrotnie proporcjonalna do tego ile się w życiu zapieprza, co ze swoją zawrotną liczbą 0 mieszkań powinieneś już zauważyć
A może właśnie przez sztuczne pompowanie pensji wszystko drożeje?
@ww00: Z punktu widzenia kapitalistycznego ustroju, lepiej abyś nie był w stanie posiadać tylu mieszkań bez dużych obciążeń podatkowych. Lokujesz w ten sposób cenny kapitał w betonie który nie generuje realnej wartości dla społeczeństwa a zamiast tego mógłby on być wpakowany w polską czy europejską giełdę zwiększając
@ww00: To niech nie kupują 3 mieszkań lub więcej, proste.
@ww00: Dopóki TWOJE zarobione pieniądze będą zmniejszać wartość nabywczą MOICH zarobionych pieniędzy, tak będę gorąco popierać wszelkie rozwiązania które temu zapobiegną.
On jest z-----y z innego powodu, prezentuje myślenie życzeniowe i jest zwyczajnie tępy.
https://www.eurofound.europa.eu/en/resources/article/2025/substantial-rises-national-minimum-wages-2025-linked-eu-directive
z drugiej strony kiedy napisałeś o kupnie 3 mieszkań w mieście powiatowym jako lokata kapitału to zrozumiałem, że zbyt lotny ekonomicznie to nie jesteś, no cóż
P.S. pomysł sobie, że jak przejdzie kataster to kupisz sobie te swoje klitki 15 lat szybciej. Nie ma za co
@ww00: oho, lewak chce zabrać bankom im ciężko zarobione pieniądze
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.youtube.com/watch?v=34ZWp9aMcLs