Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ww00: xD ojej przykro mi, że nie starczy ci mieć 1-2 mieszkań i potrzebujesz więcej. Skoro nie mieścisz się w jednym mieszkaniu razem ze swoim ego, to nie oznacza że każdy inny ciężko pracujący człowiek w kraju musi dostawać w dupę, ponieważ pan arystokrata chce faktycznie nic nie robić tylko żyć z tego, że posiada mieszkania.
  • Odpowiedz
Dlaczego w tym kraju ludzie, którzy ciężko pracują i tą pracą do czegoś dochodzą zawsze dostają po p-----e a hołota na socialach tylko temu przyklaskuje?

@ww00: tak tak, te mityczne giga socjale pozwalajace biednym żyć jak bogaczom xDDDD
A jak pogadasz z takim chłopkiem roztropkiem jak ty to nagle się okazuje, że nie chodzi o cieżko pracujących, tylko o dobrze sytuowanych xD

, ale nie miałczę dej, tylko ciężko zapieprzam, żeby
  • Odpowiedz
@ww00: przecież to Ty jesteś golodupcem :) wiele osób myśli, że zwojuje świat, ale mając 3 mieszkania w powiatowym nadal jesteś planktonem. Ponadto skoro jeszcze nie masz nawet jednej nieruchomości, to zanim się dorobisz 3, to w Polsce będzie mieszkało pewnie o 5 mln ludzi mniej, także powodzenia w robieniu interesu na wynajmie w powiatowym.
Widzę, że masz dodatkowo dziwne wyobrażenie o ludziach trochę lepiej zarabiających. Jesli za przykład podajesz
  • Odpowiedz
liberałowie chcą systemu, w którym biedni będą biedniejsi, a bogaci jeszcze bogatsi

@BreathDeath: Najlepiej to widać w tych wszystkich korpo od gig econony. To jest mokry sen liberalizmu w skali mikro.
Zaczyna się zawsze pięknie, wejście z pompą na rynek z produktem, super stawki, żeby ściągnąć pracowników, super promocje, żeby ściągnąć klientów, a potem się zaczyna latami optymalizowanie i ścinanie stawek, żeby wycisnąć wszystkich jak cytrynki. I nawet się nie
  • Odpowiedz
@ww00: Wyjaśnie Ci dlaczego trzeba walczyć z patologią na obecnym rynku nieruchomości. Więc są pewne dobra podstawowe, które państwo powinno zapewniać. Nie dawać za darmo, a zapewniać że będą one dostępne dla wszystkich, w rozsądnym zakresie. Dlatego na przykład wodę w kranie masz z instytucji państwowej a nie prywatnej firmy. Dlatego też nie możesz od tak wykupić całej insuliny z rynku by sprzedać ją z zyskiem bo przecież ludzie zapłacą
  • Odpowiedz
@ww00: tak samo to widzę.

Płaczki tylko płaczą, że drogo, że coraz drożej, ale jak minimalna w górę to dobrze, średnia też dobrze, ale koszt budowy i remontu w góre to już źle :D
  • Odpowiedz
No i to mnie właśnie odróżnia od Ciebie... Ja wezmę jeden i spłacę w 3-4 lata

@ww00: taki jestes wyjatkowy ze jedyne co to piszesz p------y o tym jak cie uciskac bedzie katastralny od 3, mimo ze nie masz nawet jednego XDDDDD
widzisz, przy katastralnym i trzymaniu rentierow i flipperow za morde, moze bys juz mial swoje na wlasnosc, i nie musialbys marzyc o tym jak to po latach ciezkiej
  • Odpowiedz
@ww00: Nie martw się, mi wyszedł jeden dobry rok zarobkowy i mam 15k do oddania do US xd też uważam, że to część programu ruchania w dupę zaradnych ludzi bo każdy z nas wzruszy ramioami i powie "it is what it is".
  • Odpowiedz
mieć ten spokój i lokatę kapitału w postaci 2-3 klitek w powiatowym

@ww00: właśnie o to w tym wszystkim chodzi, że klitki w powiatowym to ma być miejsce do mieszkania, a nie sposób na lokaty i spokój ekonomiczny. Kup zamiast tego halę produkcyjną czy widlaki i wynajmuj, postaw panele foto, zrób cokolwiek pożytecznego co napędza gospodarkę, zamiast daje plaskuna w ryj ludziom, którzy chcą mieć gdzie żyć. Spekulacja na lekach
  • Odpowiedz