Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 2
@cat_tea: Gratulacje, właśnie odkryłaś/eś jak działa świat xdddd
Do jakiejkolwiek firmy świadczącej usługi też masz pretensje, że nie świadczy tych usług po kosztach?
  • Odpowiedz
firmy świadczącej usługi

@ww00: wykupienie nieruchomości z rynku, żeby potem pobierać dla siebie "działkę", ma tyle wspólnego z firmami świadczącymi usługi, co konik wykupujący bilety do kina i potem sprzedający je spod płaszcza. Niewątpliwie każdy by chciał czerpać zyski będąc pasożytem społecznym, ale jest to szkodliwe dla wszystkich innych ludzi.
  • Odpowiedz
wykop staje się tak samo lewicujący jak reddit

@ww00: łatwo wierzyć w wolnym rynek i zostanie królem świata w wieku 20 lat, ale 15 lat później człowiek jest weryfikowany ze swoich wyobrażeń
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 4
@cat_tea: Jeżeli masz 35 lat, pamiętasz co o------a platforma z vatem, masz znajomych z jdg, którzy dostali w dupę nowym ładem, to sorry ale nie jestem w stanie zrozumieć jakim cudem jesteś w stanie popierać postulaty o jakikolwiek nowy podatek...
  • Odpowiedz
@ww00: po prostu nie mam "mieszkań inwestycyjnych" i widzę że w mojej okolicy ceny mieszkań przez ostatnie 6 lat się PODWOIŁY, także jak ktoś dziś chce kupić własne to tylko sznur w komplecie zostaje.
  • Odpowiedz
@ww00
Od jakich twoich pieniędzy się mają o---------c skoro sam piszesz, że jesteś zwykłym golodupcem xD? Masz jakies urojenia?
  • Odpowiedz
@ww00: ale p--------z głupoty, masakra. Jeśli to nie bait, to xD z ciebie, typowy Polak ekonomiczny analfabeta z ciebie. Ps. idź z pieniędzmi tam gdzie ich miejsce, czyli na rynek kapitałowy, czynszojadzie.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@Flypho:
Tak, mam z głodu urojenia, że grupka wykopków wnioskuje na głównej o nowy podatek, który dotknie z czasem również ich, mnie, Ciebie...
  • Odpowiedz
@ww00
No to go zapłacimy, podatki też dla ludzi. Na razie to ty się martwisz urojonym podatkiem od urojonych nieruchomości, których nie posiadasz i nie wiadomo czy kiedykolwiek będziesz posiadał xD
  • Odpowiedz
ciężko zapieprzam, żeby takowe kupić, później kolejne i może następne, żeby za kilkanaście lat jak już nie będę mógł ciężko zapier#$^

mieć ten spokój i lokatę kapitału w postaci 2-3 klitek w powiatowym.

@ww00: no tak, po co miec teraz tansze mieszkanie jak moge sie urabiac po lokcie zeby miec drogie za kilka-kilkanascie lat xD
pozdro z tym twoim wynajmem jak juz sobie zalozysz na szyje 3 kredyty za te
harrame - >ciężko zapieprzam, żeby takowe kupić, później kolejne i może następne, żeb...

źródło: 2be671ce6e825ba5422cca25297e55bd

Pobierz
  • Odpowiedz
Mówisz, że jeszcze nie masz nawet jednego mieszkania, a już płoniesz ze złości, że ktoś może ci “zabrać” te kolejne dwa, które dopiero planujesz kupić XDD
To jest chora, turbo-neoliberalna fantazja, w której nieruchomość staje się nie dobrem podstawowym, tylko narzędziem do pasywnego dojenia biedniejszych.
Przypomnę łagodnie: mieszkanie to prawo, nie inwestycja.
A to właśnie przez ludzi takich jak Ty – "jeszcze nic nie mam, ale chcę mieć 3" – młodzi nie mogą kupić nawet
  • Odpowiedz
  • 0
@darek-jg to już nie będzie takie ekskluzywne ale zejdziesz do tych 5-6 proc w skali roku uczciwych, bez łupania i tak się to toczyć będzie, rynek się sam wyprostuje
  • Odpowiedz