Wpis z mikrobloga

Dlaczego w tym kraju ludzie, którzy ciężko pracują i tą pracą do czegoś dochodzą zawsze dostają po p-----e a hołota na socialach tylko temu przyklaskuje?
Czytałem niedawno wpis @mickpl na głównej i dosłownie zdębiałem, ale nie tym co tam chłopek roztropek - populista wypisuje, bo płyta mu się zacięła już dawno temu i te życzeniowe wpisy już wrażenia na mnie nie robiły.
Co totalnie mnie zaskoczyło to (na moment pisania tego wpisu) 1750 wykopów od osób upośledzonych ekonomicznie i wpisy w stylu “najpierw wyrównać podatek od najmu do poziomu podatku belki”, “20% podatek od zakupu 2 nieruchomości” itp.

Mam apel do wykopujących ten wpis na głównej: Odpier@#$cie się od moich ciężko zarobionych i wielokrotnie opodatkowanych pieniędzy!

I nie, nie jestem “deweloperuchem” nie mam kur$% nawet swojego pierwszego mieszkania, ale nie miałczę dej, tylko ciężko zapieprzam, żeby takowe kupić, później kolejne i może następne, żeby za kilkanaście lat jak już nie będę mógł ciężko zapier#$^
mieć ten spokój i lokatę kapitału w postaci 2-3 klitek w powiatowym.

A ludzie, którzy są albo leniwi, albo nieudolni będą drzeć papę, żeby mnie jeszcze na starość wycisnąć z kasy, “bo jak on śmiał być jakkolwiek zaradny i zarobić na więcej niż jedno mieszkanie”.

Większość #programista15k i innych zarobasów na jdg łapie sie na najwyższą możliwą składkę zdrowotną liczoną ku#$^ proporcjonalnie od dochodu, a surprise mothafucker - ci ludzie nie mają czasu chorować i większość usług medycznych realizują prywatnie!
Dlaczego oni muszą płacić 3x tyle składki, co kasjerka w żabce, nawet nie korzystając z publicznej służby zdrowia? Dlaczego zawsze ludzie zaradni muszą być w tym kraju je^%ni do spodu?

Skupcie się może krzykacze na bankach i ich minimum 2x większym oprocentowaniu kredytów niż w zachodniej europie, a może krzyczcie głośniej o prawie najdroższym prądzie na świecie?
Straszna jest ta p0lacka mentalność “może i mi nie będzie lepiej, ale za to sąsiadowi będzie gorzej”.

#nieruchomosci #podatki #bekazpodludzi
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 567
I nie, nie jestem “deweloperuchem” nie mam kur$% nawet swojego pierwszego mieszkania, ale nie miałczę dej, tylko ciężko zapieprzam, żeby takowe kupić, później kolejne i może następne, żeby za kilkanaście lat jak już nie będę mógł ciężko zapier#$^

@ww00: niezły bait
  • Odpowiedz
później kolejne i może następne, żeby za kilkanaście lat jak już nie będę mógł ciężko zapier#$^

@ww00: przemyśl to jeszcze bo demografia jest bezlitosna i nie będzie miał kto wynająć od ciebie tych klitek
  • Odpowiedz
@ww00: dobra próba deweloperuchu, moze powiesz nam jeszcze czemu osoba pracująca placi 30% podatku od pracy, a landlordzi zerują tylko na zwykłych ludziach, nie ma z nich żadnego pożytku jedynie ptoblem, nawet pani lekkich obyczajów przy drodze generuje jakieś PKB, a oni nic tylko szkodzą
  • Odpowiedz
@ww00: Beka z ludzi, którzy mysla, ze jak zapłacą 100 zeta mniej składki zdrowotnej to zostaną drugim muskiem. Srasz sam na siebie, tak samo jak na Ciebie sraja Ci wszyscy bogacze, którzy płacą śmiesznie niskie podatki. To jest niepojęte jak Ci wszyscy “wolnorynkowcy” jak Ty mają sprane mózgi. Tak naprawde jesteś biedakiem, który broni ludzi, którzy sraja Ci do ryja. ;)

Teoria skapywania nie działa, liberałowie chcą systemu, w którym
  • Odpowiedz
a hołota na socialach tylko temu przyklaskuje?

@ww00: czyli uważasz, że tylko socjale przyklaskują temu? A co powiesz ludziom co zarabiają kilka średnich krajowych i to też popierają?
  • Odpowiedz
A ludzie, którzy są albo leniwi, albo nieudolni będą drzeć papę, żeby mnie jeszcze na starość wycisnąć z kasy, “bo jak on śmiał być jakkolwiek zaradny i zarobić na więcej niż jedno mieszkanie”.

@ww00:

I nie, nie jestem “deweloperuchem” nie mam kur$% nawet swojego pierwszego mieszkania

Widocznie jesteś leniwy albo nieudolny tak jak to sam opisałeś xDD
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
@acpiorundc: Że są głupi? Nikt, kto płaci spore podatki i jest w wieku, w którym może pamiętać poprzednią kadencję platformy i ich podniesiony vat, pisowski nowy ład itp. nie zaufa rządzącym w sprawie jakichkolwiek nowych podatków, bo wie, że finalnie wszyscy dostaną po dupie, szczególnie "średniacy".
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@cat_tea: A kapitał bierze się z powietrza? Pomijając ludzi, którzy dziedziczą majątki, to jednak większość swój kapitał buduje... pracą.
  • Odpowiedz
później kolejne i może następne, żeby za kilkanaście lat jak już nie będę mógł ciężko zapier#$^

@ww00: czyli chcesz zamienić ciężką pracę swoją, na ciężką pracę innych osób? LEWAKU?
  • Odpowiedz
większość swój kapitał buduje... pracą.

@ww00: a potem wysysa za jego pomocą pieniądze od innych ludzi pracujących, którzy mają słusznie o to ból tyłka
  • Odpowiedz