Aktywne Wpisy

Kempes +428
#katolicyzm #bekazkatoli #heheszki #polska
Ale już napie... dzwonami od samego rana to temu wyznawcy dziadziusia w niebie nie przeszkadza XD
Ale już napie... dzwonami od samego rana to temu wyznawcy dziadziusia w niebie nie przeszkadza XD

źródło: temp_file2481202444147821461
Pobierz
Czytałem niedawno wpis @mickpl na głównej i dosłownie zdębiałem, ale nie tym co tam chłopek roztropek - populista wypisuje, bo płyta mu się zacięła już dawno temu i te życzeniowe wpisy już wrażenia na mnie nie robiły.
Co totalnie mnie zaskoczyło to (na moment pisania tego wpisu) 1750 wykopów od osób upośledzonych ekonomicznie i wpisy w stylu “najpierw wyrównać podatek od najmu do poziomu podatku belki”, “20% podatek od zakupu 2 nieruchomości” itp.
Mam apel do wykopujących ten wpis na głównej: Odpier@#$cie się od moich ciężko zarobionych i wielokrotnie opodatkowanych pieniędzy!
I nie, nie jestem “deweloperuchem” nie mam kur$% nawet swojego pierwszego mieszkania, ale nie miałczę dej, tylko ciężko zapieprzam, żeby takowe kupić, później kolejne i może następne, żeby za kilkanaście lat jak już nie będę mógł ciężko zapier#$^
mieć ten spokój i lokatę kapitału w postaci 2-3 klitek w powiatowym.
A ludzie, którzy są albo leniwi, albo nieudolni będą drzeć papę, żeby mnie jeszcze na starość wycisnąć z kasy, “bo jak on śmiał być jakkolwiek zaradny i zarobić na więcej niż jedno mieszkanie”.
Większość #programista15k i innych zarobasów na jdg łapie sie na najwyższą możliwą składkę zdrowotną liczoną ku#$^ proporcjonalnie od dochodu, a surprise mothafucker - ci ludzie nie mają czasu chorować i większość usług medycznych realizują prywatnie!
Dlaczego oni muszą płacić 3x tyle składki, co kasjerka w żabce, nawet nie korzystając z publicznej służby zdrowia? Dlaczego zawsze ludzie zaradni muszą być w tym kraju je^%ni do spodu?
Skupcie się może krzykacze na bankach i ich minimum 2x większym oprocentowaniu kredytów niż w zachodniej europie, a może krzyczcie głośniej o prawie najdroższym prądzie na świecie?
Straszna jest ta p0lacka mentalność “może i mi nie będzie lepiej, ale za to sąsiadowi będzie gorzej”.
#nieruchomosci #podatki #bekazpodludzi
źródło: image
Pobierz@ww00: niezły bait
@ww00: przemyśl to jeszcze bo demografia jest bezlitosna i nie będzie miał kto wynająć od ciebie tych klitek
Teoria skapywania nie działa, liberałowie chcą systemu, w którym
@ww00: czyli uważasz, że tylko socjale przyklaskują temu? A co powiesz ludziom co zarabiają kilka średnich krajowych i to też popierają?
@ww00:
Widocznie jesteś leniwy albo nieudolny tak jak to sam opisałeś xDD
@ww00: zyski z kapitału to nie praca
@ww00: czyli chcesz zamienić ciężką pracę swoją, na ciężką pracę innych osób? LEWAKU?
@BreathDeath: Nie no, przecież sam zauważyłeś wcześniej, że działa - bogacze srają, a kucom skapuje do mordy xD
@ww00: a potem wysysa za jego pomocą pieniądze od innych ludzi pracujących, którzy mają słusznie o to ból tyłka