Ogólnie przykra sprawa, ze w Polsce poupadała idea prostych barów. Chodzę po Berlinie, mam ochotę napić się piwa, odwiedzam knajpę, zamawiam jasne z kija i frytki, płacę za to kilka euro, gdzieś z tyłu goście grają w rzutki, leci jakaś neutralna muzyka, ktoś dusi peta, ktoś właśnie rozstaje się z laską przez telefon, nie odczuwam tego nijak, idę dalej. A w Polsce jak jest pub czy bar to już musi być ta metka ekskluzywności, tak choćby do kufla piwa nie wypadało podejść bez szpady i białych rękawiczek. #polska #niemcy #a-----l
@ONVIF: Myślę, że zabiły je ceny alkoholu. Zbyt duży był narzut na jednym piwie - a takie miejsca nie wiele więcej sprzedawały. Teraz to musi być knajpa z jakimś fastfoodowym jedzeniem - pizza / kebab - żeby jakoś to się spięło. Ale faktycznie nie za bardzo znajdziesz miejsca z bilardem lub rzutkami w cenie piwa.
@ONVIF: pełna zgoda. Pójście z żoną na kilka piw w mojej okolicy to 150-200zł, bo jedyne miejscówki, to jakieś wybitne kraftowe tegesyszmegesy. Natomiast my ze świecą szukamy miejsca, gdzie zamawiamy przy barze zwykły browar, dookoła lokalsi, wypijamy po kilka piwek patrząc sobie w oczy i ciesząc się chwilą i wychodzimy prawie nie czując tego na portfelu.
@ONVIF: @Fattek w Polsce jak zawsze są jakieś skrajności. Albo super premium lokal z kraftowym piwem za miliony monet, albo jakaś pijalnia piwa w jakimś nieciekawym miejscu, gdzie gromadzi się gremium osiedlowych pijaczków a powietrze gęste od dymu... Gdzie jednak z kobietą się nie pójdzie.
@Prawdziwy_Oponiarz nie tęsknię, mam to pod nosem ale za niemiecką granicą swojego życia, w Łodzi jak wpadnę na p--o „z biegu” to mam wrażenie, że pasuje tam jak pięść do nosa, bo wpadam, płacę, wypijam i wychodzę.
@ONVIF: co xddd nie wiem w jakim Berlinie takie rzeczy, ale życie nocne w Berlinie jest mega drogie. Jakiś koktajl aperil 50zl p--o ze 30zl 7euro za sikacza. W Polsce za tyle kupię 2 kufle w lokalnym browarze xD nie wiem skąd wy się urywacie z tymi bajkami
@ONVIF były takie bary ale pozamieniały się w mordowanie. Nie chodzi o wystrój a o klientele. Tak poznałam takich z bliska. Dziwnym trafem darli mordy i chcieli się n---------c. Tu nie chodzi o kasę a o selekcję. Jednak Seba typu dres nie zapłaci za p--o 14 zł bo woli harnasia. Natomiast Seba typu handlarz ludźmi wybierze klub ze striptizem z piwem za 50 zł a nie bar z kucami z korpo.
@Fattek: to u mnie w wojewódzki są takie bary jak mówisz tylko dosłownie #przejete przez lokalsow#, dlatego chyba nie popularne, Swego czasu to oblegane jak maszyny stały sloty owocówki
@ONVIF: p--o na mieście to 10-15 zł w takich tanich barach ale dalej istniej. Kiedyś byłem w klubie i było p--o za darmo to ja i koledzy chodziliśmy po to p--o za darmo a ludzie i tak chodzili płacić za p--o na barze po 7-10 zł - mental idiotów
@ONVIF: Problem z takimi barami był i jest z ludźmi. Była zaraz masa lokalnej patologii która siedziała tam od rana do wieczora, jak się nie spodobałeś komuś zaraz chcieli się napierdzielać. Więc ja wole czasem zapłacić te 16 - 20 zł za j----e p--o ale nie mieć problemów z zapitymi mordami które awanturują się bo im się nie podobasz. Jak byłem młodszy bywałem często w takich miejscach ale sporo wypadów
@ONVIF: Polacy mają kompleksy i teraz wszystko musi być ponad stan. Nie może być już proste bo takie było kiedyś. Teraz polak to panisko i musi nawet piwa się napić w ekskluzywnym miejscu.
@ONVIF: w Krakowie przy rynku sporo jest takich miejsc, w dodatku są to miejsca gdzie często wpada się po jakimiś koncercie czy imprezie o 3 w nocy i tak się poznawało masę ludzi przy barze, którzy byli w podobnym stanie co Ty. Służą też jako before przed główną imprezą - wpadasz przechodząc na 20 minut i stajesz przy barze, kupujesz p--o i kolejkę i lecisz dalej. Najwięcej dziewczyn poznałem w
@ONVIF: to nie tylko u gerów tak jest, to chyba tylko u nas jest takie dymanie, że kilka piw w barze, musi kosztować całą dniówkę (pomijając jakieś pułapki na turystów), ale co się dziwić, jak polak lubi drogo i c-----o, bo potem może się wywyższać przed innymi, że jaki on nie jest bogaty, a ciebie biedaku nie stać na takie ekskluzywności...
#polska #niemcy #a-----l
taką okazję na "browar koczkodan" zmarnowałeś ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Swego czasu to oblegane jak maszyny stały sloty owocówki
źródło: IMG_0028
Pobierz