Wpis z mikrobloga

• 15
@ViniciusZunior: Ja mam po studiach geografii, potem w 2020 robił studia podyplomowe z analizy biznesowej. Załapał się na PO i jest już Seniorem i ma ego w------e w kosmos. Do tego jest natywnie zatrudniony w moim korpo.
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista: over dla chuopa. ja też na ssaniu wszedłem do IT i senior teraz. polecam ten styl zycia. IT jest proste jak bulka z maslem, najciezej wejsc. mam wrazenie ze jak teraz wierciłem sciane i chcialem dobrze wymierzyć gdzie kołek będzie, ta rama z tyłu miała nieregularne wymiary i rama łóżka też to było cięższe niż cały ELT i data platform który robiliśmy teraz dla klienta xDDDDDD

cc: @Ksiega_dusz
  • Odpowiedz
@peoplearestrange wiem, tylko mi programowanie nigdy nie siedziało i celowałem bardziej w admin/IT(helpdesk te sprawy)/serwisant w ostateczności, po skończeniu szkoły poszło tak z 200 cv i zero odpowiedzi, skończyłem przypadkiem na pozycji sprzedawcy, a potem przedstawiciela w hurtowni motoryzacyjnej, bo musiałem się ratować hobby żeby na produkcji nie skończyć xD
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista: no ja tez nie jestem programistą bo jednak mam troche wiecej instynktu przetrwania niz przeciętny piwniczak i nie bede odpyerdalał najcięższej roboty za ten sam pasek co ludzie od infry przykładowo ( ͡° ͜ʖ ͡°). Co mam Ci doradzić kolego, keep grinding, może karta się odwróci
  • Odpowiedz
@msy bo klepaczy jest najwięcej i “najwięcej zarabiają” tylko nikt nie bierze pod uwagę nakładu i etosu tej pracy, gdzie 8 godzin ci płacą, kolejne 8 siedzisz i się doszkalasz żeby mieć się czym bronić
  • Odpowiedz
  • 3
@TypowyDaltonista: nie jestem pewien czy więcej zarabiają. Jako admin też muszę się szkolić, czasem coś zrobić w ramach nadgodzin, ale warunki pracy i wypłata są komfortowe jak ocieplane kapcie.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: a to tez mam takiego z---a (plci zenskiej), tez po jakims gownokierunku na jakiejs uczelni prowincjonalnej typu jakas zielona gora, tez z tego okresu xD

jebnieta pinda spinajaca sie o byle co, zwykle wkurza sie na cos co sama wywolala xD
  • Odpowiedz