Wpis z mikrobloga

Czy znacie ludzi wierzących w Teorię Płaskiej Ziemi? (ew. chemtrails, chipy w szczepionkach, naziści na księżycu)

Myślałem kiedyś że takich ludzi nie ma, że to jakiś running joke

A otóż są. Poznałem gościa, facet w średnim wieku który mocno wierzył że Ziemia jest płaska, a na Antarktydzie jest lodowy mur pilnowany przez setki tysięcy żołnierzy. Główne źródła wiedzy to TikTok i ew. YouTube (filmy z żółtymi napisami).

#pytaniedoeksperta #nauka #heheszki #plaskoziemcy
Atreyu - Czy znacie ludzi wierzących w Teorię Płaskiej Ziemi? (ew. chemtrails, chipy ...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Atreyu w płaską ziemie i nazistów na księżycu to nie, ale chrmitrails i chipy to nie wiem czy by mi starczyło palców na dwóch dłoniach xd
  • Odpowiedz
@Atreyu: Znałem jednego, co wierzył w darmową energię i miał jakiś warsztat, w którym próbował to uzyskać, oczywiście bezskutecznie. Znam też innego, co wierzy w istnienie tzw. energii nadjednościowej, gdzie można uzyskać perypetuum mobile. Chciał nawet wciągnąć mnie w swój biznes, chciał, by mu dać hajs, a gdy pytałem o szczegóły, to powiedział, że mam się zająć swoją działką, a on zrobi resztę, bo to tajemnica, a tak w ogóle
  • Odpowiedz
@Atreyu: Pfffff. Potrzymaj mi p--o. Są ludzie w tym kraju, Którzy wierzą że za 2 lata jak pis, konfederacja i braun przejmą rządy, wyprowadzą Polskę z unii europejskiej i będzie im się żyło lepiej i dostatniej. A pomarańczowy szaleniec to ich przyjaciel i chce dla nich jak najlepiej. Przebij to!!
  • Odpowiedz
  • 1
Znam też innego, co wierzy w istnienie tzw. energii nadjednościowej, gdzie można uzyskać perypetuum mobile.

@chlodna_kalkulacja: oczywiście istnieje w mechanice kwantowej coś takiego jak Energia punktu zerowego, tzw. energia próżni. To jest fakt naukowy. Natomiast szczerze wątpię że twojemu znajomemu w szopie, uda się w tym kierunku dokonać większych postępów niż Einsteinowi, Sternowi i Planckowi ( )
  • Odpowiedz
Myślałem kiedyś że takich ludzi nie ma, że to jakiś running joke

@Atreyu: Osobiście to tylko poznałem takich co nie wierzą w teorię ewolucji, a za to w kreacjonizm.
A tutaj na Wykopie 1316 (liczba wciąż rośnie) osób nie wierzy w to:

Po 3 latach nie ma doslownie zadnego pozytywnego
@BrakWolnegoLoginu +1414
Po 3 latach nie ma doslownie zadnego pozytywnego zastosowania AI, zamiast tego mamy:
- wywalone w kosmos ceny RAM,
- wiecej fejkow i scamow,
- coraz wiecej zwolnien

#ai #praca #takaprawda #technologia #pracait
  • Odpowiedz
@Atreyu: Pomyśl, że są ludzie, którzy wierzą w ludzi prehistorycznych polujących na dinozaury. Tak było, nie zmyślam. Sporo ludzi wierzy w chemitrails chociaż nie widzą na lotniskach jak dolewają je tam do ukrytych zbiorników. To o Antarktydzie słyszałem od młodego gościa w Holandii. Nie dał się przekonać, że tam można popłynąć tylko jest to drogie i mało kto się decyduje bo tam nic prócz śniegu i lodu nie ma.
  • Odpowiedz