Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego kobiety na pierwszych randkach pytają o przeszłość miłosną? Co to ma niby wnosić do rozmowy? Przecież liczy się to co tu i teraz oraz w przyszłości. Ja nigdy nie pytam kobiety o jej byłych partnerów, nie interesuje mnie to. NIe potrzebuję tej informacji, aby ocenić czy dana osoba nadaje się do poważnej relacji. Sam to ocenię spędzając z nią czas przez najbliższe tygodnie czy miesiące. Każdy nowy związek to nowy początek oraz nowa rzeczywistość, bo człowiek zachowuje się inaczej w zależności z kim ma do czynienia po drugiej stronie.
Moim zdaniem zadawanie takiego pytania jest niedojrzałe i jest może nie red, ale yellow flagą.

Co polecacie odpowiadać kobiecie kiedy pyta o przeszłość miłosną? Mogę odpowiadać krótko "mnie nie interesuje twoja przeszłość, więc nie widzę powodu, aby opowiadać o mojej przeszłości", ale to może być odebrane szorstko i zbyt stanowczo. Jak dobrze wybrnąć z takiego pytania?

#zwiazki #milosc #logikarozowychpaskow #rozowepaski #tinder #s--s

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: mnie na przykład interesuje. Ja miałem cztery relacje i cztery partnerki seksualne, i liczyłbym na symetrię w tej materii. Pływam na krótkich kontraktach, i nie szukam laski, która w przeszłości skakała po kutasach jak tornado, tylko jakiejs normalnosci. Nigdy niczego nie ukrywam, moze to sprawia, że jestem nudny, ale dobrze mi się żyje samemu ze sobą. Jak sam byłeś dziwkarzem, to nie oczekuj, ze laska z jednym-dwoma partnerami Cię
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przeszłość związkowa jest bardzo ważnym źródłem wiedzy o osobie, z którą zamierzamy wejść w bliską relację. Można z niej dowiedzieć się w jaki sposób ta druga osoba wchodzi w bliskie relacje i jak w nich funkcjonuje, czy zdradza, itd. To jest kopalnia wiedzy o potencjalnych niebezpieczeństwach i zielonych flagach.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie rozumiem problemu. Jeśli Cię pyta ile miałeś związków czy partnerów seksualnych i nie masz problemu się z tym podzielić, to po prostu powiedz "Byłem w 3 związkach, jeden 4 lata, dwa krótsze" albo "Miałem 5 partnerek seksualnych".

Jeśli wstydzisz się bo nie byłeś nigdy w związku albo nie uprawiałeś seksu, to zawsze możesz skłamać.
  • Odpowiedz
Na pierwszych randkach ludzie dopiero się poznają, więc szukają wspólnych tematów. To tak jakby mieć pretensje, że ktoś Ciebie pyta czym się zajmujesz na co dzień, jakie masz zainteresowania itp. Dla niektórych osób ważne jest czy ktoś ma dzieci, jest po rozwodzie, a może w trakcie, ile miał związków i jaki ma body count. Nic o Tobie nie wie, więc ma prawo zapytać, żeby potem nie było, że masz partnerkę, którą planujesz
  • Odpowiedz
Przeszłość związkowa jest bardzo ważnym źródłem wiedzy o osobie, z którą zamierzamy wejść w bliską relację. Można z niej dowiedzieć się w jaki sposób ta druga osoba wchodzi w bliskie relacje i jak w nich funkcjonuje, czy zdradza, itd. To jest kopalnia wiedzy o potencjalnych niebezpieczeństwach i zielonych flagach.

@eeyore1: a co jesli nie miala przeszlosci zwiazkowej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mirko_anonim wtedy od razu
  • Odpowiedz
@antypizda: Jakby mi różowa odpowiadała tak jak ty to uznałbym że po prostu ma coś do ukrycia i bym sobie odpuścił ale może myślę jak niebieski, a różowa im bardziej się ją okłamuje i trzyma na dystans to bardziej je z ręki.

@mirko_anonim Też chciałbym znać te parametry na temat różowej - latawica od razu do śmietnika, chciałbym różową która s--s uprawia tylko w stałych relacjach partnerskich a nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Nie jestem kobietą, ale dla mnie ilość relacji romantycznych i erotycznych u potencjalnej partnerki to sprawa wręcz krytyczna i wolę wiedzieć takie rzeczy na początku żeby nie tracić czasu i jeśli się zaangażuję to nie łudzić się, że może tym razem się uda. Nie uda się.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
zwinny-narrator-12: Bo to jak opowiadasz o ex może dużo powiedzieć o tobie samym - też to jaką osobę sobie wybrałeś świadczy o tobie. To jak dawałeś siebie traktować też mówi czy jesteś stanowczy, potrafisz stawiać granice czy jesteś pi pka. Tak samo to czy miałeś dużo krótkich związków czy jeden-dwa dłuższe świadczy o twoim charakterze, jaki jesteś, czy nadajesz się do poważnej relacji czy skaczesz z kwiatka na kwiatek.

To chyba
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo chce się wiedzieć czy ktoś skacze z kwiatka na kwiatek, czy jednak woli trochę głębsze relacje. Pozwala to zweryfikować czy ma się zgodne podejście. Do tego dochodzi kwestia twojego stosunku do byłych i tego jak o nich opowiadasz- jeśli z wszystkimi w ilościach dużych było coś nie tak, to prawdopodobnie niekoniecznie z nimi było coś nie tak.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
powściągliwy-przyjaciel-2:

Przecież liczy się to co tu i teraz oraz w przyszłości

Bo się liczy, ale tylko w kontekście kobiet przeszłości.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
powściągliwy-przyjaciel-2:

Ja nigdy nie pytam kobiety o jej byłych partnerów, nie interesuje mnie to. NIe potrzebuję tej informacji, aby ocenić czy dana osoba nadaje się do poważnej relacji

A powinieneś, bo im mniejsza liczba tym lepiej dla związku.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Niektórym to robi różnicę - jak jedna osoba miała max 3 partnerów i ma powiedzmy 25 lat no to raczej ma zdecydowanie inne podejście do relacji miłosnych niż ktoś, kto na 25 lvlu ma dwucyfrowy przebieg. Ogółem to widać jakie kto ma zamiary, ale może niektórzy są zdesperowani czy zaburzeni i nie do końca to wychwytują, a odpowiedź na takie pytanie daje jasność.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
skuteczny-mistrz-59: Jako kobieta odpowiem tak:
Albo to laska, która będzie zazdrosna o wszystko, albo kobieta, która wie czego szuka.
Osobiście jakbym szukała faceta w wieku 30 lat to chciałabym wybadać:
- z jakiej rodziny jest i jakie relacje miał z rodzicami
- czy był w jakimkolwiek długim związku
  • Odpowiedz