Aktywne Wpisy

aa-aa +123
Właśnie w radiu jakiś koleś opowiada że problemem jest to że w Polsce są ściągane ciągle używane samochody i jego rozwiązaniem jest to żeby Polacy przestali kupować używane samochody a zaczęli kupować po prostu samochody nowe z salonu facet jest po prostu genialny tak proste rozwiązanie a tyle ludzi na to nie może wpaść fajnie tu z rana naprawdę ekspertów różnych posłuchać w różnych dziedzinach

Umeraczyk +207

O co chodzi z tymi ogłoszeniami w IT? Chcę zmienić branżę na IT. Od trzech miesięcy szukam pracy jako Junior frontend Developer, nie dostałem ani jednej niezautomatyzowanej odpowiedzi na CV. Dostaję tylko zwrotkę "dziękujemy za udział w rekrutacji" i cisza.
O co tu chodzi? To są jakieś lewe ogłoszenia? Wyłudzanie danych? Złożyłem jakieś 100 aplikacji i już mnie k-----a bierze
Branża IT w Polsce upadła i głupi ryj sobie rozwaliła, innymi słowy bańka pękła.
Chcesz zarabiać ponad 20k miesięcznie? Układaj płytki
@karetpoker: nie, zwyczajnie ludzie stracili cierpliwość do „zmieniających branżę”.
Ludzie szukają prawdziwych specjalistów, a nie farbowanych lisów.
b) rynek IT przechodzi przez kryzys, firmy stawiają na specjalistów, jest mniej projektów/inwestorów dostępnych na zachodnim rynku, no i przez niedawny boom programistów jest po prostu za dużo
@OlaKrzyzak: po co mają pytać o coś, co jest na CV?
@karetpoker: A dlaczego mieliby dać Ci odpowiedź inną niż zautomatyzowaną?
Kiedyś z jakimś devopsem czy innym debilem się kłóciłem, bo jego skrypt w Bash miałem problem z autentykacja do proxy
Password=djwnx838&!($*@"(÷9<÷<
Mial coś takiego w skrypcie.
I mówię do debila ze $ to znak specjalny w skryptach a on że ja się nie znam bo ja tylko sieciowec jestem i nie będę go uczył skryptów pisać.
Nie muszę chyba mówić że jak zmienił hasło na