Aktywne Wpisy
zapalara +68
Troche o naszym IT. Sam jestem na UoP, ale pracowałem na B2B przez lata również (prawdziwe B2B dla klientów bez L4, miejsca pracy, godzin itd).
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni
nowszyja +36
Czaicie, że w 2025 roku Polacy tłumnie wykańczają mieszkania panelami winylowymi, czyli gumolitem? Plastikowe g---o, symbol biedy lat 90-tych wrócił do mieszkań jako boazeria milenialsów xDDDDD
#polskiedomy #polakicebulaki #architektura #mieszkaniedeweloperskie
#polskiedomy #polakicebulaki #architektura #mieszkaniedeweloperskie
źródło: images
Pobierz

źródło: temp_file6275045704983918429
PobierzCzy studia powinny być bezpłatne?
@Pawery1: to po co ktoś miałby wtedy iść na studia? Stracić 5 lat na zdobywanie doświadczenia, żeby potem kolejne 15 z---------ć za średnią krajową xD
Powinny być jedynie płatne. Państwo może oferować miejsca w akademikach (współdzielonymi między uczelniami) oraz subsydiować czesne / oferować kredyty studenckie oraz zapewniać sensowne stypendia naukowe.
W tej chwili mamy zbyt dużo studentów, zbyt wiele uczelni które przepalają publiczną kasę - młodzi ludzie zamiast iść od razu do pracy
@Pawery1: czyli ograniczamy rozwój biednym i ułatwiamy życie dzieciom bogatych przez ograniczenie konkurencji na rynku. Genialne xD
@PokemonowyRambo: Poradzą sobie. Odsieje za to te wszystkie miernoty z nizin, które później dziwią się dlaczego nic im nie wychodzi choć maja studia.
Państwo daje hajs na kierunki, których realnie potrzebuje.
@Pawery1: już teraz nie ma czegoś takiego jak "praca w zawodzie". Świat szedł i idze w tę stronę, że zawód będziemy zmieniać często dostosowując się do panującej koniunktury. Teraz np. wchodzi Sztuczna Inteligencja i zaraz będą znikać wszystkie zawody, które będzie można zastąpić paroma promptami. Do tego nie wszystkie studia uczą
Do tego należałoby wpakować z powrotem kasę w technika i szkoły branżowe.
Zgodnie z moralnością
Powinny być bezpłatne