Aktywne Wpisy

Panitsch +55
Jako że odbieram teraz zaległy urlop,a pogoda nie dopisuje żeby gdzieś wyskoczyć to postanowiłem w końcu zrealizować coś co od dawna planowałem czyli wygospodarowanie dodatkowej przestrzeni w mieszkaniu. Koszt materiałów to niecałe 800 zł nie licząc mojej robocizny, ale uwinąłem się w jedno popołudnie więc nawet wliczając dniówkę to koszt poniżej 1500 zł. Dzięki temu udało się uzyskać prawie 3m2 na przechowywanie - na pewno przyda się szczególnie, że nadchodzi sezon deszczowy
źródło: obraz_2025-09-24_155525502
Pobierz
Turpizm 0

Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak dziecko ma gorączkę 40^ to zapomnij że tego samego dnia dostaniesz się do swojego pediatry, trzeba w nocy zasuwać na nocną opiekę, czekać godzinami i modlić się żeby trafić na lekarza który chociaż rozumie po polsku.
Trzecia sprawa pracodawcy już podczas rekrutacji pytają się czy masz dziecko bo wiedzą że będziesz brał opiekę to cię nawet nie zatrudnią, a jak skłamiesz i weźmiesz opiekę to już możesz szukać nowej pracy. Mnie zwolnili jak tylko wspomniałem o urlopie ojcowskim. Samym wyczynem jest znalezienie pracy żeby godziny pracy pozwalały zaprowadzić i odebrać dziecko z przedszkola.
To jest normalne państwo?
#dzieci #polska #krajzdykty
Komentarz usunięty przez moderatora
@ElectroNICK: i bardzo dobrze, cwane gapy ciągle tylko zasłaniają się dziećmi żeby nie pracować. Posiadanie dzieci nie jest obowiązkowe i tak już macie pełno pomocy od państwa jeszcze prywaciarze mają wam wchodzić w 4 litery?
Niestety ale tak jest zarówno w big 5 jak i w małych mieścinach. Tyle ze w większych ośrodkach może łatwiej o jakakolwiek prace, ale podejście jak masz dzieci się nigdzie nie zmienia :(
Trzymajcie się!
Komentarz usunięty przez moderatora
Przedszkole - zapłać za prywatne a nie żerujesz na podatnikach
Kwestie zawodowe … to zmień pracę bo w większości korporacji opieka na dzieci to coś normalnego.
@ElectroNICK:
A tak się cieszyliście gdy PiS rozjechał nauczycieli walczących o podwyżki. Bo porzecież za taką lekką pracę i tak jakoby zarabiają za dużo. Dobrze im tak. No to dobrze wam tak, że nie ma kto pracować w tym zawodzie w którym nie zasługuje się na lepsze zarobki.