Wpis z mikrobloga

Jako że odbieram teraz zaległy urlop,a pogoda nie dopisuje żeby gdzieś wyskoczyć to postanowiłem w końcu zrealizować coś co od dawna planowałem czyli wygospodarowanie dodatkowej przestrzeni w mieszkaniu. Koszt materiałów to niecałe 800 zł nie licząc mojej robocizny, ale uwinąłem się w jedno popołudnie więc nawet wliczając dniówkę to koszt poniżej 1500 zł. Dzięki temu udało się uzyskać prawie 3m2 na przechowywanie - na pewno przyda się szczególnie, że nadchodzi sezon deszczowy i nie trzeba będzie z butami i zmoczonymi kurtkami wchodzić do środka i roznosić wilgoci po mieszkaniu. Zabudowę ściany całkiem do sufitu wykonam może w przyszłości, ale póki co takie wygrodzenie jest wystarczające, plusem jest to, że takie rozwiązanie zapewnia odpowiednią wentylację. Trochę #chwalesie i trochę #remontujzwykopem. Wrzucam zdjęcia przed i po, numery mieszkań się nie zgadzają, bo nie zrobiłem fotki swojego piętra przed robotą, musiałem podejść do sąsiadów i u nich strzelić fotkę, ale układ jest taki sam. Dajcie znać co sądzicie, bo ja jestem mega zadowolony szczególnie, że nie zajmuję się budowlanką na codzień 🙂 #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #budujzwykopem
Panitsch - Jako że odbieram teraz zaległy urlop,a pogoda nie dopisuje żeby gdzieś wys...

źródło: obraz_2025-09-24_155525502

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@hpiotrekh: obok mnie mieszkanie jest wynajmowane, więc najemcom wszystko jedno czy tam jest to zabudowane czy nie, za jakiś czas i tak się wyprowadzą gdzie indziej
  • Odpowiedz
@Panitsch: elegancko.
Zabudowy ściany do sufitu nie rób, niepotrzebnie będziesz kisił wilgoć czy zapach śmieci w tym nowym przedpokoju (jeśli będziesz tam też wystawiał śmieci). Ewentualnie możesz wygospodarować jeszcze trochę miejsca przy tej ścianie naprzeciwko drzwi sąsiada, jakaś wąska półka na zabłocone buty albo właśnie rząd płaskich koszy na śmieci by się zmieścił. I wycieraczkę sąsiada możesz podsunąć bardziej na środek korytarza, żeby mieszkańcy obu lokali mogli korzystać z jednej.
  • Odpowiedz
  • 4
@bregath nie pomyślałem żeby zrobić zdjęcie przed rozpoczęciem prac więc zdjęcie przed przeróbą musiałem zrobić u sąsiadów na innym piętrze żeby pokazać jak to wyglądało
  • Odpowiedz