Aktywne Wpisy

heheszek +296
Mój dziadek był piekarzem.
Zacząl robotę jak miał 17 lat i przepracował w jednym zakładzie do emerytury.
Dla mnie p------e, ale jak o tym myślę to w miejscu gdzie żył miał do wyboru jeszcze tylko mleczarnię.
Sam
Zacząl robotę jak miał 17 lat i przepracował w jednym zakładzie do emerytury.
Dla mnie p------e, ale jak o tym myślę to w miejscu gdzie żył miał do wyboru jeszcze tylko mleczarnię.
Sam
źródło: temp_file3526262762375595097
Pobierz
Nacho_Libre +4
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak dziecko ma gorączkę 40^ to zapomnij że tego samego dnia dostaniesz się do swojego pediatry, trzeba w nocy zasuwać na nocną opiekę, czekać godzinami i modlić się żeby trafić na lekarza który chociaż rozumie po polsku.
Trzecia sprawa pracodawcy już podczas rekrutacji pytają się czy masz dziecko bo wiedzą że będziesz brał opiekę to cię nawet nie zatrudnią, a jak skłamiesz i weźmiesz opiekę to już możesz szukać nowej pracy. Mnie zwolnili jak tylko wspomniałem o urlopie ojcowskim. Samym wyczynem jest znalezienie pracy żeby godziny pracy pozwalały zaprowadzić i odebrać dziecko z przedszkola.
To jest normalne państwo?
#dzieci #polska #krajzdykty
ale to trzeba dodać, że żona jest pediatrą ;)
Komentarz usunięty przez moderatora
1. U mnie w ciągu ostatnich 10 lat otworzyli dwa nowe przedszkola w dzielnicy
2. Pediatra przyjmie w takiej sytuacji od razu, no chyba, że jest po godzinach, to wtedy są dyżurujący
3. Firma nie tylko zachęca do brania tacierzynskiego( 14 miesięcy do podziału na obu rodziców, z czego minimum 2 miesiące dla każdego z rodziców), ale też oferuje własne przedszkole, imprezy dla dzieci, opiekę na ferie itd.
Dlatego u
Polska daje ogrom przywilejów rodzicom. Matka mająca rok macierzyńskiego, ojciec mający 9 tygodni, do tego możliwość dokończenia macierzyńskiego przez ojca po 14 tyg. W ciągu roku masz 60 dni L4 na opieke. 2 dni zwolnienia za oddanie krwi. 2 dni opiekuńczego na dziecko. A to tylko urlopy.
Jak cię pracodawca zwolnił przez dziecko, to zapewne nic z tym nie zrobiłeś tylko grzecznie podziękowałeś? No