Aktywne Wpisy

Tommy__ +537
Wykopki: Głupie Polki dają się zmanipulować przez Żydów, ja to bym się nigdy nie dał zmanipulować przez social media
Też wykopki:
#zydkrecikorba #p0lka #heheszki
Też wykopki:
#zydkrecikorba #p0lka #heheszki
źródło: korba
Pobierz
fanatykwedkarstwa2 +161

Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak dziecko ma gorączkę 40^ to zapomnij że tego samego dnia dostaniesz się do swojego pediatry, trzeba w nocy zasuwać na nocną opiekę, czekać godzinami i modlić się żeby trafić na lekarza który chociaż rozumie po polsku.
Trzecia sprawa pracodawcy już podczas rekrutacji pytają się czy masz dziecko bo wiedzą że będziesz brał opiekę to cię nawet nie zatrudnią, a jak skłamiesz i weźmiesz opiekę to już możesz szukać nowej pracy. Mnie zwolnili jak tylko wspomniałem o urlopie ojcowskim. Samym wyczynem jest znalezienie pracy żeby godziny pracy pozwalały zaprowadzić i odebrać dziecko z przedszkola.
To jest normalne państwo?
#dzieci #polska #krajzdykty
Z drugiej strony, cięcia etatów i historie zwolnień po macierzynskim to chyba tylko kwestia małych
„wg tego co napisał to mieszka w małym miasteczku z jednym żłobkiem a kolejne jest 20 km dalej, pracę ma w drugą stronę, więc musiałby godzinę tracić na taki dojazd. I godzinę na odebranie. Nie każdy mieszka w dużym mieście gdzie masz kilka placówek w odległości kilku kilometrów”
Tracić? To jest właśnie życie a nie strata
Pracuję 60km od domu, dojazd po drodze krajowej zajmuje mi jakieś 50minut. Jakimś
@mebel: i potem przez takich debili jak pan mebel, ludzie, którzy rzeczywiście potrzebują pomocy, nie otrzymują jej na czas.
To by się kwalifikowało na sor, gdyby leki przeciwgorączkowe nie działały, a przy grypie zawsze zadziałają.
Jak nie ma miejsca w przychodni, to idzie się do NISOZ. Można iść prywatnie, można skorzystać z lekomatu.
@SpasticInk: u dziecka to norma przy każdej chorobie.
Bez odbioru.