Aktywne Wpisy

HoroLive +38
Kurde, mam w pracy babkę 46 lat, samotna. ja 28 Nie najładniejsza, nie najbrzydsza. Dostałem dzisiaj od niej dziwną "propozycję' XD Rozmawialiśmy o wynajmie, cenach mieszkań. Ona jako, że ma swoje mieszkanie własnościowe, ja wynajmuję to mocno się zdziwiła, ze płacę 2200zł w łodzi, a ze wszystkimi opłatami z 2600 mi wychodzi. Ona ma swoje i mówi że płaci 600, wielka płyta 2 pokoje. Dostałem od niej dziwną propozycję, że w sumie

ChromeOsFan +248
Zarabiam w Polsce obecnie 6200zł netto. Wszedłem na stronę z ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie. Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 0,21 miesiąca żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie. Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 1400 zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie + hobby. Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 1 miesiąca czyli ponad 0,083 Lat!!!
źródło: image
Pobierz

Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak dziecko ma gorączkę 40^ to zapomnij że tego samego dnia dostaniesz się do swojego pediatry, trzeba w nocy zasuwać na nocną opiekę, czekać godzinami i modlić się żeby trafić na lekarza który chociaż rozumie po polsku.
Trzecia sprawa pracodawcy już podczas rekrutacji pytają się czy masz dziecko bo wiedzą że będziesz brał opiekę to cię nawet nie zatrudnią, a jak skłamiesz i weźmiesz opiekę to już możesz szukać nowej pracy. Mnie zwolnili jak tylko wspomniałem o urlopie ojcowskim. Samym wyczynem jest znalezienie pracy żeby godziny pracy pozwalały zaprowadzić i odebrać dziecko z przedszkola.
To jest normalne państwo?
#dzieci #polska #krajzdykty
Za przedszkole płace i nie mam problemu, pracodawca pozwala mi odbierać dzieci i odstawiać, nie muszę pracować 8h bez przerwy.
Uważam ze twoje problemy są twoja wina a nie państwa
No bo głownym powodem niżu demograficznego nie jest chęć życia w komforcie ludzi w wieku, w którym nasi rodzice mieli już potomstwo...
To tak jak mówienie, że brak aborcji jest powodem, że p0lki nie chcą mieć dzieci xD
Żenada
Ja nie mam dzieci bo nie
Z praca kolorowo nie jest. Ciezko dograc roboty tak zeby dwie osoby mogly pracowac bez wspomagania sie dziadkami. W kolchozach to nawet jest problem zeby sie 2h urwac szybciej a nie urlopy ojcowskie...
To ze w twojej robocie jest normalnie to nie znaczy ze nie brakuje patologii a tej jest niestety wiecej niz Ci sie wydaje.
Nawet sobie nie mogę odliczyć dziecka na PIT, najlepiej być nieudacznikiem w tym kraju - przynajmniej można dostać kasę.
Zabili we mnie jakikolwiek patriotyzm
Ha tfu...
źródło: Wolin2
PobierzLekarz... z dnia na dzień. A jak