Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 18
@czuczupikczu mam znajomego jeszcze z czasów liceum, który całkiem nieźle zarabia również inwestuje w giełdę. Na wakacjach to chyba nigdy nie był, pomijając takie dwudniowe wypady w góry. Mieszka z rodzicami w wieku 40 lat bo jak mówi, przecież nie opłaca się kupić i mieszkać samemu a nie wynająć innym. Niejednokrotnie się pytałem o co chodzi, dlaczego nie kupi sobie czegoś, czy nie pojedzie gdzieś coś pozwiedzać. Mówi, że on lubi
  • Odpowiedz
@bugzer przepier kasę na głupoty i jedzenie codzienne na mieście. Inaczej się nieda wytłumaczyć. Ja z żoną mamy 12-14k i żyjemy w 4 na normalnym poziomie odkładając 2-3k miesięcznie spokojnie.
  • Odpowiedz
Jak myslicei z czego to wynika.

@bugzer: z mentalnośći biedaka. Wyrosłeś z biedy i nie potrafisz korzystać z hajsu który i tak p----------i ci inflacja. A dobra niematerialne zostają. Kupiłbyś x7 z salonu 3 lata temu, sprzedałbyś za praktycznie tyle samo teraz. To samo mieszkania czy inne pierdoły.
  • Odpowiedz
  • 13
@Tagliacozzo: aha, czyli inwestowanie na giełgdzie co miesiac srednio 8k PLN gdzie mam juz ogolnie 30% zysku z kapitału wpłaconego to wgl ceibei jest mentalnosc biedaka xD
  • Odpowiedz
@Sandrinia: +1 do twojej wypowiedzi.

IMO zrównoważone życie jest najlepsze. Mieć poduszke finansową, odkładać jakiś % z wypłaty i jakiś % wydawać . Maksowanie w jedną (oszczednosci/inwestycje) lub drugą (wydawanie na przyjemności) jakoś mnie nie przekonuje. Kończy się albo życiem w nędzy (i marudzeniem jak OP) z giga oszczędnościami albo mocno na pokaz (i płaczem jak się noga powinie). Bez sensu skoro mozna mieć w jakimś stopniu „dwa światy”.
  • Odpowiedz
  • 8
@Tagliacozzo: A posiadanie mieszkanie w Trójmieście się liczy? Samochód mogę kupić w każdej chwili. Widzę, że twój mózg zaprogramowany na ciągłą konsumumpcję nie potrafi znieśc tego, że ktoś może żyć w inny sposób i nie przejadać swoich wypracowanych pieniędzy a je inwestować. Dorośniesz, zarobisz trochę kasy to zrozumiesz.
  • Odpowiedz