Wpis z mikrobloga

• 275
@nonOfUsAreFree w poprzedniej pracy mi powiedzieli że już pracuje zdalnie bo firma jest z Francji a my jesteśmy w Polsce. Więc jak zapytałem się czy mogę pracować z domu (jeden dzień potrzebowałem) to mi powiedzieli że nie mogę pracować zdalnie-zdalnie
  • Odpowiedz
  • 196
@nonOfUsAreFree: Ja tak pracowałem ze 2-3 lata xD Przychodź do biura po to, by logować się na zdalne VMki klienta w innym kraju i współpracować z jego ludźmi. Dopiero covid uratował sprawę, i nagle każdy mógł pracować 100% zdalnie, a nawet laptopy firmowe się znalazły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nonOfUsAreFree ta patologia z dodawaniem miejsca zamieszkania dla potencjalnego pracodawcy powinna być zdelegalizowana.

Po co jakiejś HRce wiedzieć gdzie mieszkam? To już status zamożności po mieszkaniu będą sprawdzać? Kolejne wyciąganie danych przez korpo i ofert widmo, gardzę

Ok, rozumiem jak już zostanę zatrudniony, ale po co im to przy logowaniu, jak ja nawet nie wiem czy chce u nich pracować.
  • Odpowiedz
Trzeba było napisać "A więc wszystko się zgadza. Ja pracuję 100% na Państwa na zasobach w trybie remote". Co to za jakieś podwójne standardy.
  • Odpowiedz