Wpis z mikrobloga

Tak się zastanawiałem dziś z żoną oboje level 40+ i mam pytanie do 30 Latków plus. Co robiliście do tej pory że nie macie nawet mikro kawalerki?

Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.

Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jesc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że ciężko że się nie da ale wycieczka co roku musi być all inkuziw auto też za 80 koła żeby somsiad widział. A co zastaw się a postaw się

#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wynajem kawalerki samemu xd prychlem srogo. 10 lat temu jak dostałeś 3 brutto to byłeś bóg. 2200 na rękę pamiętam jak dziś. Pokój w 3 osobowym mieszkaniu 800zl. Miesięczny 120. Zostawał kafel na życie? 500 jedzenie i zostawało na koniec miesiąca jak nie. Tło wydatków 300zl. Bez auta, bez hobby, bez wakacji.
  • Odpowiedz
  • 13
@Wodzauke

: czyli 10 lat temu każdy zarabiał 6k? Piękne czasy, nie zapomnę ich nigdy.

"Ale co w tym dziwnego, ja u ojca w firmie zarabialem nawet więcej "

( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@blackghost napisałeś, że po 10 latach mam 300k, czyli ile to na pół mieszkania. Kobietę w wieku 30 lat na pokój zaprosisz?
Lepszy sznur w parku.
A co powiesz o naprawianiu demografii?
  • Odpowiedz
  • 0
@EvilRogue można ale to wtedy grzecznie prosisz kolegów ze wiecie jest taka i taka sprawa.
Bombelka można mieć ale już bardziej na wynajmowanym są różne programy 800 plus itd
  • Odpowiedz