Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +5
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

A może by tak kupić koc obciążeniowy
źródło: temp_file2732800430455476356
Pobierz

Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.
Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jesc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że ciężko że się nie da ale wycieczka co roku musi być all inkuziw auto też za 80 koła żeby somsiad widział. A co zastaw się a postaw się
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
@NumerObozowy337: heh, pamiętam te trochę ponad 10 lat temu to w korpo jako początkujący programista miałem ze 4 koła na rękę na UoP i to byly dobre pieniądze xD
1500k na żarcie.
500 na inne wydatki typu auto paliwo.
I co taka osoba ma odkładać?
@blackghost: nie każdy wykonuje pracę nie wymagającą żadnych kwalifikacji, większość ludzi wchodzi na rynek pracy w okolicy 24r.ż a zarabiać zaczyna sensowniej koło 30... specjaliści/jdg też zaczynają sensowne zarobki koło 30.
Do tego normalny człowiek wchodzący w życie, przy założeniu że nie dostał wszystkiego od rodziców, ma całą masę wydatków żeby dojść do stanu "zero" w tym meble, sprzęty, cała masa podstawowego wyposażenia.
Pracowałem po 14 godzin codziennie przez długi okres czasu, mieszkanie kupiłem poza miastem w wieku 25 lat. 75m w bloku na wsi blisko dużego. miasta.
Jeżdżę 20 letnim autem, telefon kupuje 2 generację do tyłu bo kosztuje wtedy tysiaka a nie 5.
Obecnie buduje dom z czego 3/4 budowy zapewni mi mieszkanie które
Minimalna wynosiła wtedy 2800zł brutto, więc nie było tragedii, ale dobrze też nie.
Cena za m2 we Wrocławiu wynosiła wtedy już ok 8k brutto za m2 na wtórnym.
Masz 6/10 za baita, bo odpisałem dosyć rzeczowo
@blackghost: kto powiedział, że nie mam?
bakłażany jako symbol bogactwa i