Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja lubię, jak kobieta jest kobietą sukcesu? Tzn. nie musi być prezesem czy inną milionerką, ale nie mógłbym być z kobietą, której jedynym celem w życiu jest bycie żoną i wychowywanie dzieci. A mam wrażenie, że taki model jest dla wykopków super sexi: mąż zarabia, kobieta gotuje, sprząta, wychowuje mu dzieci. To jest seksi wg was? Jezu, mnie by taka babka zbrzydła po miesiącu, nawet jakby była 10/10. Dla mnie ona musi mieć pracę, swój świat i ambicje. Co sądzicie nt. temat?

#zwiazki #randki #randkujzwykopem #s--s #rodzina #rozowepaski #niebieskiepaski #socjologia #spoleczenstwo #redpill #blackpill #konfederacja #bekazkonfederacji #ankieta #praca #korposwiat #rownouprawnienie
pearl_jamik - Czy tylko ja lubię, jak kobieta jest kobietą sukcesu? Tzn. nie musi być...

źródło: m%C5%82oda-kobieta-sukcesu-54413673

Pobierz

mam rację?

• tak 40.7% (316)
  • nie 59.3% (461)

Oddanych głosów: 777

• 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pearl_jamik: Dopóki nie spróbujesz tego co ci się podoba to nie będziesz wiedział. U mnie i u wielu życie zweryfikowało, że życie z "kobietą sukcesu" nie ma żadnego sensu. Jesteś jeszcze naiwny myśląc, że to będzie budować zdrowe relacje, pozwoli utworzyć rodzinę i wychowywać dzieci. Zapomnij. Będziesz się z taką szarpał na każdym kroku, ty masz wziąć L4 na dziecko, a nie ona, bo ona ma coś "ważnego", ty masz
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: nie wpisujesz się w wykopowe podejście. Przedwczoraj przeczytałam, że kobieta może być głupia, byle była ładna (oczywiście upraszaczam wypowiedź, ale taki był jej sens, aż linkiem rzucę: https://wykop.pl/wpis/80510827/obserwuj-mirkoanonim-zwiazki-niebieskiepaski-rozow/strona/2#280318071 ). A potem zaskoczenie, że ludzie się rozwodzą...
@tubkas12 +1
o naturalny instynkt – kobieta podświadomie pragnie kompetentnego mężczyzny, ponieważ to ona będzie w ciąży przez 9 miesięcy i to ona przez pierwsze lata życia dziecka będzie się nim najwięcej zajmować.

@Ecooo: To nie jest naturalny odruch. Kobiety, przeciętnie tak tego nie analizują, bardziej myślą że
  • Odpowiedz
@Bitcoin_za_milion_USD: czyli wszystko sprowadza się do tego że to ona ma przejmować obowiazki dotyczące dzieci i rodziny (l4, opieka, obiadki) jednocześnie ponosząc ogromne ryzyko ekonomiczne w przypadku rozstania (bez pieniedzy kariery i naczęściej alimentow musi zaczac utrzymywac siebie i dzieci kontynuując opieke nad nimi). I wy się dziwicie ze baby nie chcą się w to pchać?
  • Odpowiedz
@pearl_jamik życie z kobietą sukcesu jest bardzo męczące i dziala wtedy kiede oboje mają podobne życie zawodowe, gdzie dom i wspolne relacje schodza na dalszy plan, kiedy nie ma dzieci.
Nikt nie mówi, że kobieta ma siedzieć w domu i robić za pomoc domową. Najlepsze są takie które mają prace i są w miare z niej zadowolone i nie mają ambicji na więcej.
Tak samo jest u mężczyzn. Jak facet poświęca
  • Odpowiedz
@marcysia025: Przeciez po to są alimenty ktore placi facet jak sie zwiazek nie uda. Prawda jest taka że ZWIĄZKI Z TAKIMI KOBIETAMI SIĘ NIE ROZPADAJĄ (na pewno nie tak często) JAK Z KOBIETAMI PSEUDO-SUKCESU, KTÓRE CHCIALYBY MIEC CIASTKO I ZJESC CIASTKO. TO JEST WLASNIE PROBLEM NASZYCH CZASOW. Wbili naiwnyn kobietom do glow ze liczy sie niezaleznosc i one sa wyjatkowe i mamy obecnie najmniej zwiazkow, najmniej malzenstw i najmniej rodzonych
  • Odpowiedz
Będziesz się z taką szarpał na każdym kroku, ty masz wziąć L4 na dziecko, a nie ona, bo ona ma coś "ważnego", ty masz coś zrobić bo ona ma spotkanie itp. itd. Obiadu nie zrobi bo pracuje, więc kup. Zebranie w szkole u dziecka? Idź TY, bo akurat rozliczają kwartał...

@Bitcoin_za_milion_USD: XDD
Ola boga, kobieta mi każe być obecnym w życiu mojego własnego dziecka, co to się porobiło, to okropne
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: Panowie jeżeli nie lubicie za bardzo seksu. I raczej wam się nie chce go uprawiać. To kobieta sukcesu jest dla was. Musicie też przyjąć na klatę, że to, co scala związek to polarność. Więc jeżeli ona zdobywa świat, ty musisz zostać w domu. Wziąć sobie pracę na ułamek etatu i zająć się domem. Ewentualnie możesz również nie pracować i zostać łobuzem. Wziąć ją na "ja go naprawię". A wtedy
  • Odpowiedz