Wpis z mikrobloga

@pearl_jamik: wychowywałem się w domu gdzie ojciec był zarabiającą "głową rodziny", a matka "zajmowała się domem" i podstawowym warunkiem w poszukiwaniu swojej partnerki życiowej było to żeby miała swoje własne plany i ambicje życiowe, bo widziałem co sie dzieje z kobietami które poszły tą drogą. Nie chodzi tylko o pieniądze, chociaż poczucie niezależności finansowej też pozytywnie wpływa na samoocenę, ale skupianie całej uwagi mamy na życiu dojrzewających dzieci było toksyczne,
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: Mówi się o "kobietach sukcesu" jakby to było kupienie paczki czipsów, a realia są takie że kobieta która ma realną karierę i nie żyłuje się w niej ponad siły to może promil promila.

Większość biurw czy korposzczurzyc zarabia mało i nie robi żadnej kariery, a ostatnio są też zagrożone zwolnieniami.

Życzę powodzenia żyć w pozycji uległej z wściekłą kobietą z niespełnionymi nierealistycznymi ambicjami.
  • Odpowiedz
  • 0
@ziel_9 jakbym mógł wybrać to już dawno bym rzucił robotę i zostawał z dzieckiem. Przecież to nie ma porównania chodzić do pracy a zostać ze swoją pociechą. Problem jest taki że nasi rodzice mogli wyżyć z jednej pensji a nasze pokolenie nie ma tej możliwości w większości
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: ja mam taką żonę, bardzo długo szukałem i trafiła mi się perełka. Zaczynała od zera, teraz zarabia parę średnich krajowych, już ma luz, w pracy jest może z 20 godzin w tygodniu, dom ogarnięty, dziecko zadowolone, bajka. Do tego jest ładna i dba o siebie. Rodzice ha wychowali na dobrego człowieka, mnie też zmieniła na lepsze. I pomyśleć że kiedyś już miałem się oświadczać innej, z tego co wiem
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: tylko że kobieta sukcesu dzisiaj to parodia. Znam wiele kobiet sukcesu które nic nie osiągnęły ani nawet w 3% tego co ja a wszędzie na ig facebooku tworzą otoczkę i vibe jakby były drugim elonem muskiem. Ja bym chciał inteligentną kobietę czyli coś zupełnie przeciwnego.
  • Odpowiedz
@pearl_jamik: Może pracować a może być w domu z dziećmi jak chcecie mieć dużo dzieci.
Siedząca w domu 10 lat jak nie macie dzieci albo macie jedno czy dwa to pomyłka.

Największa pomyłka to kobieta sukcesu która ma kompletnie wywalone na dom i rodzinę bo kariera jest ważniejsza. W takim wypadku najpewniej skończy się rozwodem. To jest uniwersalna prawda ale większość mężczyzn poświęcających się karierze rozumie że to dla dobrego
  • Odpowiedz