Aktywne Wpisy

123_ +202
Aktualizacja 1.10:
- większa rozdzielczość,
- poprawiono timeline dla Chrisa Hemswortha (Seba wrzucał więcej filmów i wspominał go także później), dziękuję @Partacze
- odkryto jedną nano-markę, której czas istnienia był zbliżony do rozbłysku kosmicznego, podziękowania dla @Konto_tylko_na_chwile
#sebcel
- większa rozdzielczość,
- poprawiono timeline dla Chrisa Hemswortha (Seba wrzucał więcej filmów i wspominał go także później), dziękuję @Partacze
- odkryto jedną nano-markę, której czas istnienia był zbliżony do rozbłysku kosmicznego, podziękowania dla @Konto_tylko_na_chwile
#sebcel
źródło: 2025
Pobierz
matkabozyma +15
#hotelparadise Oglądał ktoś przed chwilą live z Olą na instagramie? Olka przez przypadek wypaplała, że Kubuś wygra hotel

Masz 10 lat expa z czego 5 lat seniora:
Szukanie pracy w normlanej branży: (medycyna, finanse, inżynier budowy itd):
- wysłanie 10 CV, kilka rozmów, dosłownie 1 etap rekrutacyjny - luźna rozmowa.
- nikogo nie obchodzi czy poza 8h pracy dziennie poświęcałeś 1h po pracy na doszkalanie się
- efekt - pracę masz po 2 tygodniach
Szukanie pracy w nienormlanej branży: (programowanie):
- wysłanie 300 CV, kilka rozmów, 4-5 etapów rekrutacyjnych (zadanie domowe, leetcode, livecoding cruda, odpytywanie z top 100 interview questions x 20-30 technologii (sam mam bazę anki 5000 PYTAŃ, każde trzeba znać na blachę xD), culture fit + behavior test przeprowadzany przez HRkę po stosunkach międzynarodowych (z mokambe)
- na koniec ujebią cię bo nie ogarniasz algorytmów leetcode (których i tak nie wykonujesz w codziennej robocie)
- przysrają się do ciebie gdy przez ostatnie kilka lat poświęcałeś 8h na prace i 0h na rozwój bo np urodziła ci się 2-3 dzieci, organizowałeś własne wesele i ślub, budowałeś dom, remontowałeś mieszkanie itd.
- efekt - po 3 miesiącach i odbytych 5-10 rozmowach 5-etapowych dalej nie masz roboty xD A inni cisną cię, że jesteś juniorem a nie seniorem bo nic się nie rozwijałeś po godzinach
źródło: facepalm
Pobierz@zonecom: Nie wiem czy ma aż takie wzięcie, ja w .NET/Azure pracuje i
Jak komuś się to podoba to niech w tym siedzi, ale śmieszy mnie porównywanie tego z IT i twierdzenie, że to dobre warunki pracy xD
źródło: image
Pobierz