Aktywne Wpisy

wykop +20
Nowe aplikacje Wykopu już na horyzoncie! 🚀 💙
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi

Wrocław. Podobno jedno z najbogatszych miast jednego z najszybciej rozwijających się państw w Europie.
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
A tu kolejka do sklepu z używanymi ubraniami na kilka minut przed otwarciem.
#wroclaw #50twarzybiedy
źródło: IMG_20251112_085918
Pobierz

Masz 10 lat expa z czego 5 lat seniora:
Szukanie pracy w normlanej branży: (medycyna, finanse, inżynier budowy itd):
- wysłanie 10 CV, kilka rozmów, dosłownie 1 etap rekrutacyjny - luźna rozmowa.
- nikogo nie obchodzi czy poza 8h pracy dziennie poświęcałeś 1h po pracy na doszkalanie się
- efekt - pracę masz po 2 tygodniach
Szukanie pracy w nienormlanej branży: (programowanie):
- wysłanie 300 CV, kilka rozmów, 4-5 etapów rekrutacyjnych (zadanie domowe, leetcode, livecoding cruda, odpytywanie z top 100 interview questions x 20-30 technologii (sam mam bazę anki 5000 PYTAŃ, każde trzeba znać na blachę xD), culture fit + behavior test przeprowadzany przez HRkę po stosunkach międzynarodowych (z mokambe)
- na koniec ujebią cię bo nie ogarniasz algorytmów leetcode (których i tak nie wykonujesz w codziennej robocie)
- przysrają się do ciebie gdy przez ostatnie kilka lat poświęcałeś 8h na prace i 0h na rozwój bo np urodziła ci się 2-3 dzieci, organizowałeś własne wesele i ślub, budowałeś dom, remontowałeś mieszkanie itd.
- efekt - po 3 miesiącach i odbytych 5-10 rozmowach 5-etapowych dalej nie masz roboty xD A inni cisną cię, że jesteś juniorem a nie seniorem bo nic się nie rozwijałeś po godzinach
@notBart: chyba jak pracujesz w nasa
napisać cruda w javie albo jakiś komponent na froncie to banał a wy, zamiast pytać o konkrety, z których się faktycznie korzysta, to pytacie o jakąś bezużyteczną egzotyczną wiedzę albo każecie robić na live zadania, które chatgpt rozwiązuje w 10 sekund xd
- HR
- przelozony
- szef przełożonego
Dodaj do tego możliwe testy analityczne, z Excela czy screening
Lol, jestem po budownictwie i szukanie pracy to był cyrk, no może skończył pan trudne studia, umie wszystko co chcemy ale max co mogę Panu zaproponować to minimalna i obowiazkowe nadgodziny do odebrania.
@nad__czlowiek: *na koniec ujebią cię bo w obecnej pracy masz 2 miesiące wypowiedzenia a klient z ju es ej nie rozumie w ogóle takiego pojęcia jak okres wypowiedzenia (bo w tym chlewie nie istnieje) i on chce już programiste z polski teraz, natychmiast.
programistów co ogarniają Java, Spring + AWS + Kubernetes/Terraform jest od z-------a. Każdy teraz umie ten banalny stack
Kiedyś wysłali mi test do rozwiązania w stylu Ania ma 3 jabłka, Antek 8. Ile jabłek będą mieli jak Franek im zabierze po 2.
Odpisałem, że taki test miałem w
@nad__czlowiek: w każdej z tych branż pracują godzinowo sporo więcej niż w IT, ta godzina na dokształcanie to wydaje się nic przy nich
Faktycznie pracuje się 8-16 tylko tyle ile trzeba i siedzi gdzieś na wyp...wie, ale taka robota.
Dobry kierownik budowy potrafi tak sobie ułożyć ekipę że sama robi, a on wpada raz na tydzień, w zamian za co on
@Yahoo_: byloby maglowanie z leetcode na rozmowie kwalifikacyjnej ( ͡° ͜ʖ ͡°)