Aktywne Wpisy

michalxd21 +83
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
elgebar +14
polskie gastro to taka patologia, że jeść mi się odechciało. 82 zł za 2 takie porcje w kabarecie (╯°□°)╯︵ ┻━┻ #lublin #gastronomia
źródło: polskiegastro
Pobierz

#zwiazki #demografia #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
źródło: 10958248829
PobierzŚmiechem na sali jest jak chłopy do wymiany żarówki wołają majstra... a coraz więcej takich sytuacji słyszę że nie potrafią nawet tego.
Ja nie oczekuje, że każdy będzie budowlańcem i remont łazienki zrobi ale żeby żarówki nie wymienić? Kiedyś to człowiek się interesował różnymi rzeczami i komputer potrafił złożyć a teraz pokolenie 20-30 lat coraz częściej nie potrafi nic
Komentarz usunięty przez moderatora
@Luigi93: najśmieszniejsze, że dokładnie identyczne jojczenie słyszałem 20 lat temu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Luigi93: Jeśli baba nie umie wymienić żarówki i potrzebuje do tego chłopa, to jakoś inaczej? Czy u nich się nie liczy? :P
@giga_jablecznik: o ten
@Luigi93:
Ale w pierwotnym wpisie OPka pisała, że jej chłop próbuje różne rzeczy robić, tylko mu czasami nie wychodzi tak jak