Wpis z mikrobloga

Ja to się nie dziwię że w tym kraju za parę lat dzietność ma wynieść 0,8 kiedy widzę wpis gdzie różowa żali się że jej mąż nie potrafi majsterkować, nie kupił czegoś na promocji 20 zł taniej, nie posprzątał po sobie, albo oczekuje pochwał. Wiem że to są rzeczy które mogą irytować, ale przecież nikt nie jest idealny i dwoje dorosłych ludzi powinno się chyba porozumieć? Zamiast tego w komentarzach doradzają rozstanie mimo że kobieta jest w ciąży, świetna porada bulwo, rzuć chłopa i dołącz do tysięcy samotnych matek na #badoo szukających księcia z bajki XD

#zwiazki #demografia #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
prostymirek - Ja to się nie dziwię że w tym kraju za parę lat dzietność ma wynieść 0,...

źródło: 10958248829

Pobierz
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tagliacozzo: @prostymirek w jednym tylko się w tych sytuacjach zgodzę.
Śmiechem na sali jest jak chłopy do wymiany żarówki wołają majstra... a coraz więcej takich sytuacji słyszę że nie potrafią nawet tego.

Ja nie oczekuje, że każdy będzie budowlańcem i remont łazienki zrobi ale żeby żarówki nie wymienić? Kiedyś to człowiek się interesował różnymi rzeczami i komputer potrafił złożyć a teraz pokolenie 20-30 lat coraz częściej nie potrafi nic
  • Odpowiedz
Kiedyś to człowiek się interesował różnymi rzeczami i komputer potrafił złożyć a teraz pokolenie 20-30 lat coraz częściej nie potrafi nic wszystko zlecić.

@Luigi93: kiedyś nie było prawie nic, to i ludzie choćby z nudów się tymi rzeczami interesowali. nie mówiąc już o tym ze wszystko było prostsze. miałeś takiego malucha który był prosty jak drut, z nudów (bo inna rozrywką było głownie walenie wódy) grzebałeś sobie przy nim w
  • Odpowiedz
  • 652
@Luigi93: Nie wiemy o jaką żarówkę chodzi, czasami żeby wymienić żarówkę trzeba wyjmować cały reflektor, albo nawet zderzak, odkręcać jakąś klapkę w nadkolu itd. Jeśli ktoś nie ma garażu to powodzenia w zimie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@prostymirek: nadal xD, jeżdżę fiatem stilo, dobrać się tam do żarówek od pozycji równa się wyjęciu akumulatora, półki na akumulator, a docelowo rozebrałam do tego zderzak, odkręciłam koło, zdjęłam osłonę plastikowa nadkola i wyciągnęłam lampę i dopiero udało mi się wymienić tą pieprzoną żarówkę, tylne lampy trzeba całkowicie odkręcić, żeby wymienić którąkolwiek z żarówek. Obie rzeczy zrobiłam sama, w styczniu, pod domem, przy lekkim mrozie, więc nie pieprzcie, że się
  • Odpowiedz
Ja nie oczekuje, że każdy będzie budowlańcem i remont łazienki zrobi ale żeby żarówki nie wymienić? Kiedyś to człowiek się interesował różnymi rzeczami i komputer potrafił złożyć a teraz pokolenie 20-30 lat coraz częściej nie potrafi nic wszystko zlecić.

Tyle, że za chwile nie będzie komu zlecać.

@Luigi93: najśmieszniejsze, że dokładnie identyczne jojczenie słyszałem 20 lat temu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Noonecares123 no fajnie, ze zrobilas to sama ale sama widzisz ile z tym bylo yebania. Hesli mnie stac to czemu mam nie pojechac z tym do mechanika, zeby to zrobil za mnie a ja w tym czasie bede robil pozyteczniejsze i przyjemniejsze rzeczy a przy okazji napedze troche gospodarke?
  • Odpowiedz
Śmiechem na sali jest jak chłopy do wymiany żarówki wołają majstra...

@Luigi93: Jeśli baba nie umie wymienić żarówki i potrzebuje do tego chłopa, to jakoś inaczej? Czy u nich się nie liczy? :P
  • Odpowiedz
@prostymirek: a propos "nie wiemy o jaką żarówkę chodzi" - kiedyś przepaliła mi się żarówka w lampce w wynajmowanym mieszkaniu, ale nie taka standardowa, tylko bardziej jakby dioda. Próbowałam ją lekko ruszać, żeby ogarnąć jak ją wyjąć, ale nie chciałam nic uszkodzić, a lekkie kręcenie, ciągnięcie itd. nic nie dawało. Były tam śrubki, ale wydawało mi się to idiotyczne, żeby do wymiany żarówek trzeba było wykręcać lamkę śrubokrętem. No ale
  • Odpowiedz
  • 9
@Noonecares123: Oczywiście że się da. Sam dokonywałem mniejszych i większych napraw. Nie wiem czy było warto zdzierać ręce i leżeć na zimnym betonie, ale napędzała mnie wtedy myśl o tym zdziercy mechaniku który wziął ode mnie kilkaset zł za prostą naprawę, więc myślę że klucz do motoryzacyjnego szczęścia to znalezienie uczciwego mechanika

@giga_jablecznik: o ten
  • Odpowiedz
Śmiechem na sali jest jak chłopy do wymiany żarówki wołają majstra... a coraz więcej takich sytuacji słyszę że nie potrafią nawet tego.

Ja nie oczekuje, że każdy będzie budowlańcem i remont łazienki zrobi ale żeby żarówki nie wymienić?

@Luigi93:
Ale w pierwotnym wpisie OPka pisała, że jej chłop próbuje różne rzeczy robić, tylko mu czasami nie wychodzi tak jak
  • Odpowiedz