Aktywne Wpisy

Chcecie mieć dzieci? Ja nie chcę ale mam poczucie że powinienem. Boję się że w pewnym momencie włączy mi się instynkty tacierzyński i będzie już za późno. Czytałem o ludziach którzy mają z tego powodu ciężką depresje.
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Planujesz potomstwo?
- Tak 39.7% (93)
- Nie 39.3% (92)
- Nie wiem 20.9% (49)

KarnetNaGlony +65
Prawie dziś wpadłem w pułapkę
źródło: temp_file1329606556760383759
Pobierz

#pracbaza #praca #korposwiat
Znam,znam.
Uczelnie w PL to jest highlife jak masz ciutkę kapitału i chcesz spokoju w sercu.
@paula_pila: co też jest ściemą. Większość badań w Polsce się nie rozwija, tylko powiela i wszystko to ściema. Dałem sobie spokój z doktoratem jak zobaczyłem jak to wygląda. No ale dla zabawy to spoko.
Dziwnie mi się patrzy na ludzi, którzy całe życie spędzają w pracy.
Okolice 15k. Dla jednej osoby nie jest najgorzej. Cayenne za to nie kupię, ale na masło do chleba jest.
@GiorgioDiStefanAntonio: tylko 8? dolicz jeszcze z 1.5h przed na przygotowanie się do pracy i dojazd oraz kolejną godzinę na powrót. Do tego po powrocie trzeba coś zjeść i przygotować na następny dzień. Z czasem zajmuje to coraz mniej czasu ale nadal połowa doby kręci się wokół pracy. Najgorzej jak twoje korpo wprowadzi godzinną darmową przerwę wzorem tego jak jest na
@paula_pila: miałem gościa od optymalizacji, który chwalił się tym, że zrobił doktorat pod koniec lat 80. nie opublikował od tego momentu żadnej pracy naukowej, a ciągle go nie wywalili. Rozwój był dla niego wrogiem, a najchętniej wspominał jak to można było z dziekanem chlać w pracy. No i niestety w trakcie semestru
@GiorgioDiStefanAntonio: lepiej przygotowanie pedagogiczne i pół etaciku w szkole, 9h w tygodniu to co prawda wyjdzie sporo więcej niż te 240h, ale nie musisz odwalać szajsów w stylu publikacje itp. Poza tym znam gościa co pracował w szkole wyższej, a potem w szkole i wolał szkołę, m.in. przez te publikacje (a nie miał nawet doktora tylko prowadził ćwiczenia jako mgr), ale także przez to jak