Aktywne Wpisy

bArrek +37
Ja to jednak twardy chłop jestem zero perspektyw brak rodziny brak dziewczyny c-----a słabo płatna praca robota świątek piątek bez wolnej soboty niedziele i nocki ale ale jakoś daje radę żyje głęboko w zakamarek Polski C czasem se na kebsa skoczę czasem na miacho z ziomkami czasem się piwko strzeli czasem bilarda pogra i wraca do rzeczywistości zaciska zęby i żyje dalej a słabiaki z dużych miast dostają depresji bo deszcz spadnie
foooo +33
#pracbaza #praca #korposwiat
Znam,znam.
Uczelnie w PL to jest highlife jak masz ciutkę kapitału i chcesz spokoju w sercu.
@paula_pila: co też jest ściemą. Większość badań w Polsce się nie rozwija, tylko powiela i wszystko to ściema. Dałem sobie spokój z doktoratem jak zobaczyłem jak to wygląda. No ale dla zabawy to spoko.
Dziwnie mi się patrzy na ludzi, którzy całe życie spędzają w pracy.
Okolice 15k. Dla jednej osoby nie jest najgorzej. Cayenne za to nie kupię, ale na masło do chleba jest.
@GiorgioDiStefanAntonio: tylko 8? dolicz jeszcze z 1.5h przed na przygotowanie się do pracy i dojazd oraz kolejną godzinę na powrót. Do tego po powrocie trzeba coś zjeść i przygotować na następny dzień. Z czasem zajmuje to coraz mniej czasu ale nadal połowa doby kręci się wokół pracy. Najgorzej jak twoje korpo wprowadzi godzinną darmową przerwę wzorem tego jak jest na
@paula_pila: miałem gościa od optymalizacji, który chwalił się tym, że zrobił doktorat pod koniec lat 80. nie opublikował od tego momentu żadnej pracy naukowej, a ciągle go nie wywalili. Rozwój był dla niego wrogiem, a najchętniej wspominał jak to można było z dziekanem chlać w pracy. No i niestety w trakcie semestru
@GiorgioDiStefanAntonio: lepiej przygotowanie pedagogiczne i pół etaciku w szkole, 9h w tygodniu to co prawda wyjdzie sporo więcej niż te 240h, ale nie musisz odwalać szajsów w stylu publikacje itp. Poza tym znam gościa co pracował w szkole wyższej, a potem w szkole i wolał szkołę, m.in. przez te publikacje (a nie miał nawet doktora tylko prowadził ćwiczenia jako mgr), ale także przez to jak