Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +38
Geodezja - największa pomyłka w moim 30-letnim życiu.
Studia czasochłonne i wymagające. ArcGIS, QGIS, AutoCAD, BricsCAD i inne programy - wszystko biegle, razem z toolboxami, wtyczkami, sryczkami. Pracy na rynku niewiele, jeśli już to przede wszystkim w państwowych urzędach, w służbie cywilnej. Na koniec logujesz się na konto bankowe i widzisz TO. Wyżaliłem się z rana to spadam na drzewo.
#pracbaza #studbaza #zalesie
Studia czasochłonne i wymagające. ArcGIS, QGIS, AutoCAD, BricsCAD i inne programy - wszystko biegle, razem z toolboxami, wtyczkami, sryczkami. Pracy na rynku niewiele, jeśli już to przede wszystkim w państwowych urzędach, w służbie cywilnej. Na koniec logujesz się na konto bankowe i widzisz TO. Wyżaliłem się z rana to spadam na drzewo.
#pracbaza #studbaza #zalesie

źródło: 0E7868E4-4920-412E-A5C8-57E3C2F152F3
Pobierz
ilem +99

źródło: GpI81jGXQAEdgst
Pobierz
Po pierwsze, bardzo was proszę o wykopywanie tego tekstu niech informacyjnie niesie się dalej.
Plan zarobienia dużej kaski wykorzystując rządowy program:
Pierwsze primo ten sposób będzie działał w mniejszych miastach/miastach ościennych gdzie limit za M2 wynosi 10k. Na moim przykładzie powiem, że mieszkania w okolicy czyli Ruda Śląska, Siemianowice, Chorzów, Bytków a może i nawet Katowice (miejsca gdzie znajdziesz rudere do generalnego remontu po okazyjnej cenie)
To tak, szukasz sobie jako inwestor mieszkania typu granat czyli takiego, że trzeba zrobić sobie remont albo ewentualnie odświeżyć jakoś bardziej i dodać meble.
W moich miejscowościach takie mieezkania stoją około 5.5-6.5k/M2.
Ważne jest aby sprzedawała takie mieszkanie osoba prywatna która te nieruchomość ma 5 lat (takie są założenia programu) no a taką nieruchomość jest najłatwiej znaleźć bo te mieszkania stoją i nikt nich nie kupuje, pomyslcie ile takich mieszkań będzie dostępnych jak info o tym programie się potwierdzi.
Dogadujesz się z sprzedającym, że odremontujesz mu to mieszkanie "za darmo" i weźmiesz to ma siebie a jego mieszkanie sprzedaż w takiej cenie która chciał początkowo i mu nie szło.
Wszystko oczywiście zabezpieczasz umowami, żeby nikt nie był pokrzywdzony a nawet jeśli nie umową to jako biuro nieruchomości bierzesz prowizję za sprzedaż mieszkania od 40 do 50% albo i nawet więcej.
Wchodzisz ja mieszkanie i je remontujesz najtańszym kosztem byle byłoby to schludne i podobało się to większości odbiorców.
Wystawiasz takie mieszkanie w cenie limitu programu czyli np 10k i czekasz na zysk.
Podsumowując:
Wyremontowales gościowi który sprzedawał ruderę np.50m2 z ceny za metr strzelam 6k czyli około 300k ofertowo i sprzedajesz je za 500k.Nawet jeśli przytuliłeś za to mieszkanie ja czysto 500zl/M2 to masz 25k. Proces powtarzasz ile wlezie bo rynek będzie pobudzony i trzeba będzie zejść z podaży mieszkań która teraz jest i która dojdzie w przeciągu roku
Ps1. Fliperzy nie dziękujcie
PS2. Szukam mieszkania do remontu XD
#kredyt #fliper #mieszkania #nieruchomosci #rzad #hipoteka #news #kasa #fliperzy #rynek #doplaty #kredytzero #pierwszeklucze #bezpiecznykredyt #popyt #podaz #paszek #tusk #koalicja #deweloper #deweloperka #polityka
źródło: images (4)
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: Screenshot_2025-02-15-06-48-29-91_d4c83e98b7363fb18e9bde28130b0ba3
Pobierzźródło: Screenshot_2025-02-15-06-47-58-44_d4c83e98b7363fb18e9bde28130b0ba3
Pobierzźródło: Screenshot_2025-02-15-06-48-10-85_d4c83e98b7363fb18e9bde28130b0ba3
PobierzJa mam bardzo
@szczurczyk: wczoraj już widziałam screeny z grupek z tym samym sposobem, tak ze nie jesteś jedyny który na to wpadł