Wpis z mikrobloga

Jak oszukać rządowy program pierwsze klucze? Bardzo prosto. Poniżej przedstawiam wam swoje osobiste refleksję jak fliper pięknie zarobi a właściciel mieszkania będzie zadowolony.

Po pierwsze, bardzo was proszę o wykopywanie tego tekstu niech informacyjnie niesie się dalej.

Plan zarobienia dużej kaski wykorzystując rządowy program:

Pierwsze primo ten sposób będzie działał w mniejszych miastach/miastach ościennych gdzie limit za M2 wynosi 10k. Na moim przykładzie powiem, że mieszkania w okolicy czyli Ruda Śląska, Siemianowice, Chorzów, Bytków a może i nawet Katowice (miejsca gdzie znajdziesz rudere do generalnego remontu po okazyjnej cenie)

To tak, szukasz sobie jako inwestor mieszkania typu granat czyli takiego, że trzeba zrobić sobie remont albo ewentualnie odświeżyć jakoś bardziej i dodać meble.
W moich miejscowościach takie mieezkania stoją około 5.5-6.5k/M2.
Ważne jest aby sprzedawała takie mieszkanie osoba prywatna która te nieruchomość ma 5 lat (takie są założenia programu) no a taką nieruchomość jest najłatwiej znaleźć bo te mieszkania stoją i nikt nich nie kupuje, pomyslcie ile takich mieszkań będzie dostępnych jak info o tym programie się potwierdzi.
Dogadujesz się z sprzedającym, że odremontujesz mu to mieszkanie "za darmo" i weźmiesz to ma siebie a jego mieszkanie sprzedaż w takiej cenie która chciał początkowo i mu nie szło.
Wszystko oczywiście zabezpieczasz umowami, żeby nikt nie był pokrzywdzony a nawet jeśli nie umową to jako biuro nieruchomości bierzesz prowizję za sprzedaż mieszkania od 40 do 50% albo i nawet więcej.
Wchodzisz ja mieszkanie i je remontujesz najtańszym kosztem byle byłoby to schludne i podobało się to większości odbiorców.
Wystawiasz takie mieszkanie w cenie limitu programu czyli np 10k i czekasz na zysk.

Podsumowując:
Wyremontowales gościowi który sprzedawał ruderę np.50m2 z ceny za metr strzelam 6k czyli około 300k ofertowo i sprzedajesz je za 500k.Nawet jeśli przytuliłeś za to mieszkanie ja czysto 500zl/M2 to masz 25k. Proces powtarzasz ile wlezie bo rynek będzie pobudzony i trzeba będzie zejść z podaży mieszkań która teraz jest i która dojdzie w przeciągu roku

Ps1. Fliperzy nie dziękujcie
PS2. Szukam mieszkania do remontu XD

#kredyt #fliper #mieszkania #nieruchomosci #rzad #hipoteka #news #kasa #fliperzy #rynek #doplaty #kredytzero #pierwszeklucze #bezpiecznykredyt #popyt #podaz #paszek #tusk #koalicja #deweloper #deweloperka #polityka
szczurczyk - Jak oszukać rządowy program pierwsze klucze? Bardzo prosto. Poniżej prze...

źródło: images (4)

Pobierz
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 49
@szczurczyk: Każdy ma sytuację win-win. Sprzedający który nie mógł sprzedać rudery bo takich ofert było 150 w okolicy i flipper który odzyskał pieniądze z remontu + nadwyżkę za sprzedaż mieszkania. Profit ?
  • Odpowiedz
@szczurczyk: na pewno będzie prostsza droga. Te mieszkania o których mówisz nie schodzą nie że względu na stan, tylko na kiepską lokalizację, a tego nie zmieni żaden remont, natomiast jestem pewien, że będzie w tej ustawie, o ile wejdzie w życie, jakaś furtka, błąd, przejęzyczenie, "lub czasopisma".( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szczurczyk: Katowice jeszcze ok, ale też zależy od miejsca. Jakaś Ruda Śląska i jej podobne lokalizacje są zwyczajnie nieatrakcyjne. Nie z mojego punktu widzenia, tylko w mojej opinii, potencjalnego nabywcy końcowego. Promień pół godziny od wielkiej piątki, najlepiej PKP, to jest coś czego chcą młodzi ludzie. Z tego powodu uważam takie programy za podwójnie szkodliwe. Powinniśmy kasę pakować w uatrakcyjnianie Polski powiatowej, zamiast w podbijanie ceny m2.

Ja mam bardzo
  • Odpowiedz
  • 1
@Prawdziwy_Oponiarz: Popatrz na to z drugiej strony, klienci którzy szukają mieszkania z rynku wtórnego to są klienci którzy raczej nie chcą robić remontu dużego, bo tak wybraliby rynek pierwotny. Jak zrobisz mieszkanie gotowe do wejścia, gdzie możesz przyjść z walizką i sie rozpakować to czemu nie wybrać takiej opcji? Na tym żerują flipperzy.
  • Odpowiedz
@szczurczyk: jakiś typ już oferował się, że pomoże ustalić numery zadłużonych KW w każdym mieście. Także szukanie meneli i osób nieporadnych ruszy z zdwojoną siłą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szczurczyk: wszystko bardzo łatwe i piękne na papierze, a jak w rzeczywistości? Starcie cwaniaka janusza kontra cwaniaka flipera. Co stoi na przeszkodzie żeby janusz po skończonym remoncie powiedziała że dziękuje za remont ale proszę w---------ć bo dzownie na policje XD Powodzenia w sądzeniu się x lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@Wielka-Polska-Betonowa: Dlatego zabezpieczasz to umowami. Myślisz, że janusz będzie cwaniakował gdy ktoś wyjdzie mu z pomocną ręka i da mu zarobić tyle ile chciał początkowo a jego mieszkanie przez rok stało, bo w okolicy takich mieszkań jest masa?
  • Odpowiedz
@szczurczyk jakie to naciągane, dogadujesz się… tutaj za chwilę umowy…. Remontujesz… no i nagle cena 10k za metr… już widzę jak ktoś kto chce sprzedać mieszkanie, daje komuś wyremontować mieszkanie które chce sprzedać i pewnie sam tam jeszcze mieszka… remont to nie jest 3 dni. Kolejna rzecz lokalizacja takich mieszkań. No i jeszcze jedna sprawa to ze będzie dopłata do kredytu to nie znaczy że ludzi będzie stać na kupowanie mieszkania
  • Odpowiedz