Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brav: Jak Kaczyński miał swego długopisa to było tak świetnie, więc teraz Tusk będzie mieć własnego i będzie równie klawo xD

Ludzie mają problem z logicznym myśleniem, nie rozumieją co to znaczy trójpodział władzy i jak to wykorzystać dla swego dobra. Szkoda, bo mając narzędzia oni wolą zachowywać się jak małpa.
  • Odpowiedz
@brav: najgorsze jest to, że głosowanie na Bonżura może i zwiększy szanse na rozliczenie PiSowskiej hołoty, ale w zamian za to ceny nieruchomości w-----e pod sufit i całe młode pokolenie zostanie uwięzione w niewoli hipotecznej
  • Odpowiedz
@brav: to centro-liberal, doskonaly na to stanowisko.
Tu w sumie drugi raz bede glosowal na dobrego kandydata(tak samo na niego w poprzednich) a nie na mniejsze zlo, jak w pozostalych wyborach.
  • Odpowiedz
@brav: bo prymitywne programy na republika tv wpolsce24.pl sprawiają że mam wrażenie ich sposób prowadzenia i montowania materiałów i programów w ciągu dnia jest skierowany do kasty plebejskiej. I ja wielki myśliciel olewam przekaz sakiewicza i braci k, niech ciągle powtarzają w tych ich mediach że Pieniędzy nie ma i nie będzie

Fur deutchland
  • Odpowiedz
@Niedowiarek Sorry ale by kogoś rozliczyć trzeba dowody a myślę że PiS zatarł i rozmył tak by odpowiedzialność nie spadła na głównych graczy. Jak nie mają dowodów to prezydent nic nie zmieni.
  • Odpowiedz
  • 1
@brav Ja wierzę w miarę równe zasady. Skoro PiS rządził 8 lat mając swojego prezydenta to teraz frakcja rządząca też powinna mieć swojego prezydenta.
Oczywiście nie jest do końca równo bo PiS rządził jako PiS, koalicję mieli wewnętrzna ich koalicjanci byli mocno zależni od PiS. Obecna frakcja rządzi jako koalicja gdzie tarcia są znaczne. Ale to już inny temat.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
myśleniem, nie rozumieją co to znaczy trójpodział władzy i jak to wykorzystać dla swego dobra. Szkoda, bo mając narzędzia oni wolą zachowywać się jak małpa.

@dziacha: Taka właśnie jest moja obawa :/
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@pink_avenger: Nie rozumiem skąd ten agresywny ton przy poruszeniu kwestii politycznych. Grzecznie pytam innych o zdanie. Moim zdaniem po obserwacji działania zjednoczonej koalicji przez ostatni rok - mam wrażenie że jest ona istotnie zdominowana przez KO. Dodajmy do tego potencjalnego prezydenta. Zacznie się fala nadawania na "tych drugich" i znów utkniemy w wojence między dwoma frontami.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@labedziejowski: Moim zdaniem PiS i KO miały już wystarczająco dużo czasu, żeby pokazać co potrafią. Efekty ich prac oceniam niezbyt pozytywnie. (. ʖ̯.)
  • Odpowiedz
@brav Żeby dalej iść kierunkiem możliwie liberalnym, zepchnąć populistów do kąta i oczywiście pozamykać przestępców z partii PiS, bo bez tego następni nam zrobią drugie Węgry. No i trzeba wyciąć PiSowskie pozostałości z niektórych instytucji, przywrócić normalny porządek prawny w kraju.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Variv: Moim zdaniem to trochę symetryzm, który sprawia że ciągle grają nami w ping ponga za pomocą paletek PiS i KO.
  • Odpowiedz