Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brav: wytrącenie wygodnego argumentu z rąk koalicji rządzącej.
"Teraz macie prezydenta. Wprowadzajcie obiecane reformy, albo w 2027 wywieziemy was na taczkach. Kaczyński już czeka, by wam stawiać zarzuty".

Powodów jest oczywiście więcej.
  • Odpowiedz
wiara w to, że ktoś zostanie rozliczony xD pozdrawiam najtwardszy elektorat

@Wokawonsky: racja, pamiętam jak Ministrowie poprzednich rządów uciekali na Węgry, kropka w kropkę jak dziś, nic się nie zmienia ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Niedowiarek: kiedy ja chciałbym nie jeść nabiału i mięsa i żeby nikt nie mógł go zjeść. Dlatego bez wahania zagłosuję na Rafała w obu turach i nie będę sobie mydlił oczu, że ktoś zostanie rozliczony
  • Odpowiedz
@Wokawonsky: racja, pamiętam jak Ministrowie poprzednich rządów uciekali na Węgry, kropka w kropkę jak dziś, nic się nie zmienia ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@Gieremek: interesuje mnie to, żeby przestępcy skończyli tam, gdzie ich miejsce i mogę się założyć, że obecny rząd tego nie osiągnie
  • Odpowiedz
Dziękuję za szczerą odpowiedź. Nie obawiasz się powtórki "władzy totalnej" tylko ze zmienioną polaryzacją z PiS na KO?

@brav: Nie, bo rządzi koalicja złożona z partii o różnych poglądach, więc konieczne będzie szukanie kompromisu. Poza tym jestem gotów zaryzykować, bo bez zdecydowanych działań kryzys w sądownictwie będzie się tylko pogłębiał.
  • Odpowiedz
@brav: mysle ze na tym etapie jest to realny konflikt na poziomie ustrojowym. Pis już zapowiada zemstę na Tusku, trybunał stanu etc. Główne partie nie zgadzają się do uznawania konkretnych instytucji. Nawrocki jako prezydent to zaostrzenie wojny polsko-polskiej z potencjalem na wojnę domowa. Pozatym uważam, że to pis rozpoczął demontaż/przejmowanie instytucji panstwowych i lamanie dotychczasowych zasad, dlatego nie chciałbym ich powrotu i tego samego tylko tym razem na sterydach.

A
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@matti-nn: Dzięki za obszerną wypowiedź. Nie uważasz, że jedyny realny sposób na złagodzenie podziału w polskim społeczeństwie to wywalenie PiSu i KO poza nawias?
  • Odpowiedz
@brav: w idealnym świecie tak. Ale nie widzę na to szans w tym momencie. Widzę też że Pis i KO korzystają na tym konflikcie mobilizujac swoich zwolenników. Więc dla dobra Polski musi dojść do jakiegoś przesilenia, najlepiej pokojowego. Wolałbym oddać głos na kogos z poza dwóch głównych partii, ale nie mogę tego zrobić kiedy mam poczucie że państwowośc i demokracja Polski są zagrożone. Jeszcze 4-8 lat temu był sobie na
  • Odpowiedz