Wpis z mikrobloga

Mam szczere pytanie do osób, które planują poprzeć w wyborach prezydenckich Rafała Trzaskowskiego, jako swój docelowy wybór. Dlaczego zamierzacie to zrobić? Zaznaczam, że nie chodzi mi o opinie osób głosujących na zasadzie "mniejszego zła".

Analogiczny post dotyczący kontrkandydata: mirko

#wybory #polityka #opinie #popis #trzaskowski
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brav ja bym tego nie nazwal zemsta, tylko tryumfem sprawiedliwosci.
No i wazny jest aspekt ekonomiczny: PiS wywalil kilkadziesiat mld rocznie na 800 plus; 90 mld z ETF zamiast na transformacje energetyczna przeznaczyl na socjal. 1,5 mld wywalone na Ostroleke. Lotos sprzedany ruskim czopkom za paczke fajek. Zielony Ład, Polski Ład. Macierewicz w MON. Wykup prasy lokalnej przez Orlen. Ściek w TVP.
No i najwazniejsze: usilne proby wyrzucenia Polski z UE.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@znikam5: To jest chyba niestety najczęściej spotykane podejście. Fajnie by było gdyby wybór był jednak dokonany na innej podstawie. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Wydaje mi się, że w naszej konwersacji "neutralność" nie była z mojej strony ani raz wspomniana.

@brav: Zapytałeś potencjalnych wyborców Trzaskowskiego i dla równowagi również wyborców "kontrkandydata".
Czy to nie jest deklaracja neutralności?

Nie rozumiem co skłania Cię do kierowania inwektyw w
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Pavulon12345: Co do tego, że winnych powinna dosięgnąć sprawiedliwość - pełna zgoda. Uważam jednak, że takie rozliczenie mógłby również umożliwić każdy inny kandydat (poza Nawrockim). Dlatego właśnie staram się dojść do tego czemu ludzie decydują się głosować akurat na pana Trzaskoswskiego.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@pink_avenger: To Szanowny Panie nie jest żadna deklaracja. Jest to po prostu Pana domysł. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co do inwektyw to na przykład tekst o "udawaniu głupszego". Gdyby czytał Pan cały wątek - myślę że domyśliłby Pan się, że do PiSu miłością nie pałam. Domysły to w końcu Pana specjalność. ;)
  • Odpowiedz
Wiadomo trzeba głosować na długopisa-bis bo np jakby taki Hołownia wygrał to możliwe że by zawetowal np. Dopłaty do deweloperow a tak nie może być musi być cały czas przy władzy albo pis albo po
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@dlugi-gr: Aktualnego prezydenta pozostawię bez komentarza. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jednak nie wydaje mi się, żeby problem z realizacją100 konkretów leżał wyłącznie w prezydenturze. Przykładowo - kwota wolna. KO samo głosuje przeciw :/
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@brav: niestety Pis nie wystawił kandydata, więc w drugiej turze albo urlop, albo głos na Czaska.

@dafto: Druga tura, drugą turą. Mnie zastanawia jednak pierwsza. Przecież poza PiSem i KO jest jeszcze kilka innych opcji.
  • Odpowiedz
@brav: ostatnim razem dostałem za darmo całkiem pyszną, ciepłą pizze mięsną na Jagodnie, prosili tylko o głos na Tuska. Jak teraz mi też dadzą za darmo pizze to równiez zagłosuję

głos za pizze to uczciwa cena
  • Odpowiedz
Jak Kaczyński miał swego długopisa to było tak świetnie, więc teraz Tusk będzie mieć własnego i będzie równie klawo xD

Ludzie mają problem z logicznym myśleniem, nie rozumieją co to znaczy trójpodział władzy i jak to wykorzystać dla swego dobra. Szkoda, bo mając narzędzia oni wolą zachowywać się jak małpa.

@dziacha: posiadanie premiera i prezydenta z jednej partii w żaden sposób nie godzi w trójpodział władzy. To że prezydentura Dudy
  • Odpowiedz
@brav: Prezydenta wybieramy na 4 lata, myśląc tym horyzontem uważam że geopolitycznie jest to istotny moment dla Polski. Widnieje na horyzoncie zakończenie wojny na Ukrainie, klarowanie sie nowych układów sil w Europie i uważam że nasz kraj powinien wykorzystać te sytuacje do poprawienia swojej pozycji politycznej ile się da. Prezydent w Polsce ma funkcje reprezentatywną i najbliższym czasie będzie potrzeba nam dobrej reprezentacji kraju na arenie między narodowej. Trzaskowski jest
  • Odpowiedz