Wpis z mikrobloga

Normalnie w szoku jestem. Właśnie przyjechała do mnie pani szambelan. W sensie młoda dziewczyna obsługująca wóz asenizacyjny. Swój własny.

Pogadałem chwile i jestem pod wrażeniem. Normalna dziewczyna, z 25 lat. Wcześniej pracowała na kasie. Jakieś dofinansowanie z PUPu wzieła, prawko na ciężkie pojazdy jej opłacili, napisała biznesplan i zasuwa.
Pytam czy da się wyżyć, ona mówi że w zależności od miesiąca od dychy nawet do piętnastu. Oczywiście odchodzi kredyt na wóz, opłaty na JDG ale i tak jej wychodzi dużo lepiej w porównaniu z poprzednią robotą.

Szanuje w opór takich ludzi
#pracbaza #rozowepaski #niewiemjaktootagowac
thorgoth - Normalnie w szoku jestem. Właśnie przyjechała do mnie pani szambelan. W se...

źródło: jdb3etawmwib1

Pobierz
  • 182
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
a tak poza tym, te dotacje i tak idą w gospodarkę. Warto to robić nawet jak by 20% firm miało przetrwać, toksyku bez szkoły

@pomidorowymichal1: też tak myśle. Niech jedna na piędziesiąt rozwinie się w średnie przedsiębiorstwo zatrudniające kilku-kilkunasu ludzi to i tak bedzie wartość dodana
  • Odpowiedz
@arturek98c: ale co za problem z tym rozporzadzeniami???? u mnie jest rozporzadzenie gminy raz na kwartal trzeba brac szambo, z tym ze u mnie jest kanal i wzywam ich raz na rok takze place im 200zl a gmina naklada mandat za brak reszty faktur z roku 50 zł xdddd
  • Odpowiedz
  • 2
marzy mi się taka chata w lesie. Jak upolowałeś?

@atari666: przypadkiem. Jeżdziłem jak debil oglądać ogłoszenia z morizona i otodom, czasem jeśli okolica była ładna to po oglądaniu szliśmy z żoną na spacer. Czasem też po prostu robiliśmy rekonesans okolicy, to też jest istotne przy zakupie domu.
Na jednym z takich tripów żona zobaczyła ogłoszenie na słupie "sprzedam dom całoroczny". W sumie nie liczyłem na nic a dom okazał się fantastyczny.

Sprzedawała starsza
  • Odpowiedz
Pani Szambelan z typowo polskim podejściem - zaniżyła zarobki żeby sobie konkurencji na własnej dupie nie wychować. Ma bliżej 25-30K PLN i wiem to z wiarygodnego źródła.

@Poczuj_Rurznice: jakiś tam kolega ci zawyżył i gada farmazony, a ty naiwny we wszystko wierzysz
  • Odpowiedz
@thorgoth: I co ty się dziwisz? Jezu. Ty chyba z górnych warstw społecznych i nie widzisz ludzi ( w tym kobiety) zajmujące się róznymi zawodami, którymi byś łapek nie pobrudził.Tylko ciekawe skad ona miala kredyt na taki wóz ;)
  • Odpowiedz
Jakie bajki, ja pyerdole... Raz, że z PUP to mogła mieć albo dofinansowanie na rozpoczęcie działalności (~ok 20kpln) albo w ramach innej pomocy to prawko, a nie jakieś combo naraz. Skorzystanie z jednej formy pomocy PUP wyklucza inne. Druga kwestia, że taki wóz to w chvuj kasy kosztuje i kto niby dał jej na to kredyt?
  • Odpowiedz