Aktywne Wpisy
tanebau +222
#tesla #cybertruck homologacja? A na co to komu potrzebne, a dlaczego?
źródło: 1000052586
Pobierz
ulath +129
W końcu się zmobilizowałem i zrobiłem na grubym. Wyszła pyszna, chociaż nie tak dobra jak babcia robiła...
#gotujzwykopem #pizzaportal #pizza
#gotujzwykopem #pizzaportal #pizza
źródło: temp_file878285290639013385
Pobierz

#remontujzwykopem #remont #budownictwo #budujzwykopem
źródło: temp_file5898364385308265073
Pobierz@Lowca90: Ej, weź mi powiedz co się z tym robi? Trzeba w tych miejscach zrywać parkiet i kleić na nowo?
Przeleciałeś byle jak 80 a później 100. Zalales lakierem i pora na CS.
Mają też inny wzór, usłojenie, ale wtedy tego nie zauważyłem.
@AbaKowner czemu podgrzał, przy cyklinowaniu spód deski nie powinien się nagrzewać do jakichś bardzo wysokich temperatur
@Lowca90: poliuretan? Też chcę to zastosować, mam parkiet dębowy, klejony chyba na subit. Dam radę samodzielnie coś takiego wykonać?
@Nemayu: Po prostu zrób kiedyś zdjęcie jakiejś lakierowanej podłogi w ciągu dnia przy odsłoniętych oknach. Kwestia konta odbijania się światła i robienia zdjęcia. Nawet jak robię zdjęcie blatu biurka, to wygląda inaczej pod innym kontem. Co do usłojenia, to widzę,
@Lowca90: przy panelach też coś takiego może zadziałać?
Co do obu wariantów to nie pojawiają się po obu stronach. Po lewej masz niemal wszystkie klepki gładkie, a pozostałe mają słabe usłojenie. Po prawej odwrotnie, mocne usłojenie lub słabe, a pustych
@Nemayu: Możesz robić jak chcesz, na kilku lub na jednym. Te różnice nawet na jednym widać. Co do tego konkretnego przypadku, to OP Ci odpowiedział.
*elektroda mode on*
i czym ty się tutaj człowieku chwalisz, że włączyłeś maszynę i poszurałeś trochę po podłodze? Sprawdzałeś wogóle ile jeszcze zostało warstwy uzytkowej do zeszlifowania? Czy zamki nie są powyłamywane? Dobrałeś dobrze lakier do drewna? Eh, teraz to byle amator kupi sobie maszynkę i już wielki specjalista. Kiedyś to dopiero byli fachowcy.
*elektroda mode off*
ale tak ogólnie to fajnie wyszło. Lubię parkiety, chociaż cenowo bardziej przemawiają
@Lowca90: Jak klej puchnie to nie wysadzi klepki od dołu?