Aktywne Wpisy

Czoso +801
Rozumie ktoś dlaczego parze zarabiającej 21k netto z trójką dzieci (+2400zł z 800+) podatnicy mają się dokładać do kredytu? XD
#nieruchomosci
#nieruchomosci

thorgoth +168
W tym wpisie są odniesienia do przemocy seksualnej wobec nieletnich. Jeżeli jesteś wrażliwy/wrażliwa na tego typu treści to zrezygnuj z czytania.
-----
Początkowo Wioletta Cieślak z Sulikowa nie zmartwiła się szczególnie, gdy córka nie wróciła o czasie.
13-letnia Sylwia, uczennica szóstej klasy pojechała tego dnia na lekcje do szkoły podstawowej w Gostyniu, choć w zasadzie nie musiała. Niektórzy jej rówieśnicy zostali w domach. 20 czerwca 2006 roku oceny były już wystawione, rozdanie świadectw miało
-----
Początkowo Wioletta Cieślak z Sulikowa nie zmartwiła się szczególnie, gdy córka nie wróciła o czasie.
13-letnia Sylwia, uczennica szóstej klasy pojechała tego dnia na lekcje do szkoły podstawowej w Gostyniu, choć w zasadzie nie musiała. Niektórzy jej rówieśnicy zostali w domach. 20 czerwca 2006 roku oceny były już wystawione, rozdanie świadectw miało

źródło: smd
Pobierz
Mireczki i Mirabelki. Mam nietypowe pytanie, ale zaręczam że jest ono 100% poważne.
tldr; Jak wytłumaczyć synowi, że nie może mieć dzieci ze swoją siostrą?
Mam syna - 6 lat i córkę 3,5. Bardzo się lubią. W nocy różowa czytała im bajkę i było coś, że kiedyś młoda będzie mamą, a młody - tatą.
Młody nagle wypalił, że on chce się ożenić z młodą i że chce mieć z nią dzieci.
Różowa tłumaczyła, że nie ma takiej możliwości, że tak nie wolno - te argumenty w ogóle nie docierały do niego.
Mówiła, że może być wujkiem dla dzieci młodej - odpada taka opcja. On chce być tatą.
Doszło wręcz do tego, że prawie się popłakał jak różowa stanowczo zakomunikowała że nie ma takiej opcji.
Jak tłumaczyć takie rzeczy dzieciom? Argument, że zakazuje tego prawo odpada, bo 6 latek nie ogarnia co to prawo. Argument, że ze związku kazirodczego prawie zawsze są chore dzieci - też raczej odpada.
Szukam argumentów, żeby wytłumaczyć mu to jakoś sensownie, adekwatnie do jego wieku, ale nie mam żadnego pomysłu (powyższe odpadają wg mnie). On po prostu kocha swoją siostrę, chce się z nią ożenić, mieć z nią dzieci i basta.
Pytanie jest naprawdę poważne, mimo iż może wydawać się głupie.
P.S Najlepsze było na koniec, jak młoda słuchała tej dyskusji i na koniec odpaliła "no dobra, w sumie mogę być twoją żoną"
Zaczynam się obawiać jakie pytania będą się pojawiać za rok, dwa, trzy itd.
#psychologia #dzieci #rodzicielstwo #bombelek
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky
Ludzie (i sporo ssaków ogólnie) ma mechanizmy które mają zniechęcać do zachowań kazirodczych (u ludzi w ogóle są też często widziane nawet w rodzinach adopcyjnych wśród przybranego rodzeństwa, spadek pociągu seksualnego w stosunku do najbliższych domowników itp).
Nie przejmować się przesadnie, bardziej tłumaczyć, że dzieci nie mogą mieć dzieci itd, a reszta
"Szukam argumentów, żeby wytłumaczyć mu to jakoś sensownie" no jebłem. Jak chcesz
@mirko_anonim: no i już, spokój - dogadali się bez Ciebie :)
Za 20 lat nadal będziesz mu mówił jak ma żyć i małżeństwo aranżował na argumenty? :)
A prawidłową odpowiedź podał zapewne @Piesa. Daj spokój - nie będzie pamiętał. Chyba że zrobisz z tego jakiś większy temat
@LateMacchiato: a potem taka pani psycholog dziecięcy powie, że dzieci mogą decydować o swojej płci
@mirko_anonim: nad czym tu się zastanawiać, wyrośnie z tego i nie będzie tego nawet pamiętać
O ILE
nie będziesz robił wokół tego afery która mu zapadnie w pamięć
każdy gówniak przynajmniej raz w swojej karierze powiedział że się ożeni z mamą i co?
O to to, masz całkowita rację.
Ja mam 3 letnią córkę, która biega i mówi, że "nielubi chłopaków" i nie chce sie nawet ludzikami playmobil, które uwielbia, bawić ludzikami chłopakami tylko zawsze bierze ksieżniczki.
I jakbym był postępowym tęczowym chorym na głowę człowiekiem to bym światu ogłosił, że moja 3 latka jest lesbijką.
A jest to normalny rozwojowy proces u dzieci, że lepiej się czują ze swoją własną płcią, zwłaszcza jak
@Wszystko_albo_nic: to była ironia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@LateMacchiato: wiem
Nie zdajesz sobie sprawy jak temat jest delikatny, jeżeli dziecko zaczyna się rozwijać