Wpis z mikrobloga

O cholera a ja myślałam, że to moi nauczyciele z liceum nadają się do Choroszczy. Zobaczcie to.

Studentka łódzkiej szkoły filmowej opowiada jak wyglądają zajęcia. Celem tego wszystkiego jest wzmocnienie psychiki studenta i przygotowanie go do trudów zawodu aktora.

#truestory #studia #c---------------a
WielkiNos - O cholera a ja myślałam, że to moi nauczyciele z liceum nadają się do Cho...

źródło: temp_file1741007553934271713

Pobierz
  • 181
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: gdyby dzisiejsze płatki śniegu chodziły do szkoły podczas prlu, kiedy babeczka od rosyjskiego potrafiła rzucić cię pękiem kluczy albo matematyczka dać ci z całej siły wielką drewnianą linijka po łapach to by były same samobóje.
A my jakoś daliśmy rade. I żyjemy.
A im psycha siada bo ktoś na nich źle spojrzy.
Tragiczne pokolenie płatków śniegu.
  • Odpowiedz
@Adruns błąd przeżywalności. Ty przeżyłeś, ale ileś dzieciaków odebrało sobie życie. Poza tym takie wydarzenia zostawiają ślad w psychice: widać to chociażby po twoim debilnym komentarzu normalizującym przemocowość.
  • Odpowiedz
gdyby dzisiejsze płatki śniegu chodziły do szkoły podczas prlu, kiedy babeczka od rosyjskiego potrafiła rzucić cię pękiem kluczy albo matematyczka dać ci z całej siły wielką drewnianą linijka po łapach to by były same samobóje.

A my jakoś daliśmy rade. I żyjemy.

A im psycha siada bo ktoś na nich źle spojrzy.

Tragiczne pokolenie płatków śniegu.

@Adruns: grzeczny piesek, aportować też Cię nauczyli?
  • Odpowiedz
@WielkiNos: tajemnica poliszynela, niestety. Wystarczy znać kogoś po filmówce lub z branży (np. operatora kamery) żeby posłuchać o takich patologiach - mobbing, molestowanie, alkoholizm, kumoterstwo I nepotyzm. Zwykle takie sprawy nie wypływają na wierzch, bo oznacza to dla aktora koniec kariery. Do tego nikt wam nie uwierzy bo przecież "gra takie dobre postacie i cała Polska podziwia", koledzy w redakcjach gazet i telewizji też ukręcą temat. Zaraz znajdą się też
  • Odpowiedz
@awcalezenie no siema uczyłem się tam i nic mi nie robili ani nawet nie kazali robić xd raczej operatorom nie każą chodzić w cielistych majtkach xd wydział aktorski to specyficzne miejsce a szkoła filmowa w Łodzi akurat nigdy nie była topka dla aktorów (ta jest w Warszawie lub ktk na akademii)
Ale powiem wam z grubsza że aktorzy to w większości. Ładnie wyglądające narcystycznel cymbały więc nie dziwię się że komuś
  • Odpowiedz
@WielkiNos: ale potem ci sami profesorowie w imię postępu pozwalają iść studentom na czarne marsze i opowiadają w swoich mediach społecznościowych o tym, jak oni wspierają młodzież, a w szczególności kobiety. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Adruns no nie wiem. ja też się wychowałem w PRLu, ale takie rzeczy jak tutaj uważam za nadużycie.

tak się składa, że trzy lata studiów licencjackich byłem uczony przez amerykanów.
i muszę stwierdzić, że było to doświadczenie całkowicie odmienne od całej reszty edukacji: podejście partnerskie, dyskusje na argumenty a nie na autorytet, podawanie jasnych kryteriów ocen, umawianie się na egzamin z dokładnością do 15 minut oraz przestrzeganie tych terminów itd

nie
  • Odpowiedz