Wpis z mikrobloga

O cholera a ja myślałam, że to moi nauczyciele z liceum nadają się do Choroszczy. Zobaczcie to.

Studentka łódzkiej szkoły filmowej opowiada jak wyglądają zajęcia. Celem tego wszystkiego jest wzmocnienie psychiki studenta i przygotowanie go do trudów zawodu aktora.

#truestory #studia #c---------------a
WielkiNos - O cholera a ja myślałam, że to moi nauczyciele z liceum nadają się do Cho...

źródło: temp_file1741007553934271713

Pobierz
  • 181
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: Ja to nie rozumiem tych studentów. Znajomy ( ͡° ͜ʖ ͡°) miał zajęcia z pewnym doktorem którego zachowanie i stosunek do studentów (delikatnie mówiąc) troszkę za bardzo odbiegało od normy. Uczelnia oczywiście wyjebongo. Aż pewnego zimowego wieczoru pan doktor kilkukrotnie poślizgnął się na lodzie, na parkingu tuż obok swojego samochodu i to wszystko na oczach kilku studentów z gnębionej grupy. Do końca studiów był miły.
  • Odpowiedz
@rafau16 no to telewizję a nie szkołę filmową daunie xd piszesz że zdał szkole dzięki koneksjom rodInnym- rodzice pisali za niego na egzaminie czy bronili na laudacji? Xd akurat operatorka to poważny kierunek i coś tam wymagają. Twoja historia by mogła pasować ale do produkcji filmowej ale to nie jest poważny kierunek i bez koneksji rodzinnych byś go spokojnie zaliczył xs
  • Odpowiedz
@Kolegiusz a gdzie ja napisałem, że szkoła filmowa p--------a na coś pieniądze? Pisałem konkretnie o produkcji filmu kolesia który skończył studia jakiś czas temu. Jedyne co napisałem o szkole to to, że w mojej ocenie najbardziej akceptowalne w PL są Katowice.
  • Odpowiedz
@rafau16 gosciu a kierowałem kiedy grupa ludzi w której każdy odpowiedzialny jest za co innego i wszystko kosztuje? Ludzie myślą że film to jakiś piknik a to ciężka fizyczna robota na planie
  • Odpowiedz
@rafau16 zostaw se swoją ocenę dla siebie bo kaleczysz. Śląsk to drugi wybór jak się nie dostaniesz do Łodzi. Wykładowcy są albo ci sami albo jescze bardziej drugoligowi. I rektora Śląska czyli tego dokumentalisty szanuje boswietnym był filmowcem ale to trochę za mało by porównywać do szkoły z 70 lat tradycjami, kilkoma laureatami nagrod filmowych i dobrym zapleczem aktorskim i scenograficznym
  • Odpowiedz
  • 2
@Kolegiusz Nie każdy ma tyle zapału i wrodzonego talentu, co Dorociński. Z resztą, dla reżysera wzięcie aktora znanego, przeciętnego ale pewnego, to rozsądny wybór. No i tak to się kręci, że ludzie ze środowiska dostają nowe role, przebije się kilka nowych twarzy, a koniec końców polskich aktorów nie ma w światowym kinie. Trochę to smutne, bo jesteśmy dość dużym krajem w Europie, a do światowej popkultury niewiele wnosimy.
  • Odpowiedz
@Dlkvv no widzisz skoneczny postawił na sajfula pomimo że ten nie potrafi grac nic a nic a sławny to też nie byl- poprostu pasowała mu jego twarz.
Polskich aktorów nie ma w światowym kinie- i co po polsku mieliby w USA grać? Dla Skandynawia łatwiej jest się nauczyć akcentu bo to pokrewne języki niż Polakowi + polscy mężczyźni nie są zbyt atrakcyjni(dlatego na ich tle dorocinski wygląda jak bóg) polki sobie
  • Odpowiedz
i co, i nikt niczego nie nagrał, prawda? Kilkudziesięciu jak nie kilkuset studentów i nikt nie nagrał, co? Papieru z obdukcji też nikt nie ma? Aha, ok
  • Odpowiedz
@Noct no przecież grupa w kącie się schowała. Zabawne jest to że tam często jakieś dziadki wykładają a aktorzy to często postawne młode byki i by się obsrali jakiegos wściekłego dziadka xs i fajnie że pomimo jednego horroru na rok (5 lat studiów) to i tak tam siedziała czekając aż się dostanie do tej elity xd
  • Odpowiedz