Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +14
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

MikSob1985 +40
Dobrej niedzieli Państwu życzę z Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Gdańskiego :)
Do zobaczenia 👋
📧 sobczakmikolaj85@wp.pl
💻 https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:Nicolauskas
Do zobaczenia 👋
📧 sobczakmikolaj85@wp.pl
💻 https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:Nicolauskas
źródło: scaled_1000090744
Pobierz

Cześć!
Jestem w ciąży. Pokłóciłam się wczoraj z niebieskim o nasze podejście do wychowywania dzieci (tak, będziemy mieć bliźniaki). Powiedziałam niebieskiemu, że pewnie jak będę na macierzyńskim, to będę mogła częściej odwiedzać swojego dziadka i tatę, polepszy mi się z nimi relacja itd. A że niebieski będzie pracował, a ja w domu z dziećmi to oczywistym jest, że będę zabierać dzieci ze sobą. No i wszedł temat jego rodziców, że powinnam równie często odwiedzać ich co swoich. Bo dzieci powinny mieć taki sam kontakt z jednymi i drugimi dziadkami. No spoko, z tym się zgadzam, że nie można nikogo faworyzować. Ale kurde. Te dzieci jak się urodzą nie będą jeszcse kumały nic. Będą jadły albo spały. Czy naprawdę mam na siłę jeździć do teściów i z nimi siedzieć (lubię ich, ale jednak wolę spędzać czas ze swoją rodziną i bardziej mi zależy na kontaktach z moją rodziną, nie ciągnie mnie do teściów)? Myślę, że jak u nich będę ale rzadziej w tym pierwszym roku macierzyńskiego to się nic nie stanie. Niesprawiedliwe jest to, że mam się spotykać z teściami często wbrew swojej woli i swoich chęci tylko dlatego, że niebieski ode mnie tego wymaga, żeby dziadkowie byli traktowani na równi. Chciałabym mieć tę swobodę, że mogę spotykać się z kim chcę i kiedy chcę tego ja, a nie jeździć do kogoś na siłę bo tak trzeba.
Warto zaznaczyć, że u teściów śmierdzi permanentnie dymem papierosowym, czego nie znoszę i nie chciałabym tam zostawiać swoich dzieci z tego powodu. Teściowie palą w domu. Wietrzą go, ale wiadomo jak to jest. Od razu czuć jak się wchodzi do domu palacza. Taki stęchły smród papierosów. Niebieski upiera się przy zdaniu, że jak się tam nie pali i dym się nie unosi to nie śmierdzi. A ja jestem innego zdania. On tam żył, mieszkał i może po prostu się do tego przyzwyczaił i to jest dla niego normalne, dlatego nie widzi różnicy. A ja pochodzę z domu, w którym się nigdy nie paliło i naprawdę przebywając tam, mimo że jest wietrzone, czuć ten zapach. I w tym temacie oczywiście kłótnia, bo niebieski będzie chciał żeby nasze dzieci przebywały u jego rodziców, a ja nie chcę tego ze względu na ten straszny zapach.
A jak to jest u was?
Opadam z sił po prostu. Brakuje mi argumentów...
#zwiazki #ciaza #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #kiciochpyta #zycierodzinne #rodzina #tesciowie #pytanie #dzieci #rodzicielstwo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: u nas jest inaczej ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
A wracając do wpisu, to popieram przyjazdy teściów do was.
Nie będzie tak, że równo od 1r.ż. zaczniesz kontaktować dzieci z teściami i będzie miało z nimi taki sam kontakt jak z Twoimi rodzicami. Więc ani dziecko nie będzie do nich przyzwyczajone, ani oni do niego.
Niebieski ma rację, że kontakt powinien byc mniej więcej równy, ale śmieszne jest jego wyobrażenie, że będziesz do nich
@mirko_anonim: niech włączy tam oczyszczacz powietrza, to się zdziwi. Nie chcesz truć dzieci i tyle.
Poza tym, jak teściowie chcą, to przecież mogą też do was podjechać.
@mirko_anonim: to jego starzy, niech on zadba o odpowiedni kontakt z wnukami
To osiada i wnika wszędzie - ściany, podłoga, meble, firanki i zasłony, i cały czas wdycha się tę truciznę. To jest bierne palenie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje:
Tam bym mógł jechać jedynie z drugą stroną czasami, nigdy sam….
Jak chce samemu to niech on jedzie.
@mirko_anonim: Nieprawidłowo użyty imiesłów, no ale teraz nawet "dziennikarze", tj. pracownicy mediów, tak piszą.
Z tymi palaczami to przyznaję rację, nie uśmiecha mi się przebywać
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: heracinsky