Wpis z mikrobloga

@jozef-dzierzynski: 20K netto to jest na fakturze. Od tego trzeba zapłacić ZUS i PIT. Do tego dochodzą kredyty i leasingi. A na koniec taki programista musi płacić haracz jego wiecznie naburmuszonej, bezrobotnej żonie przy kości. Tak więc nie jest kolorowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Eugeniusz_Zua: jeszcze takie asy zazwyczaj nie mają powodzenia tylko sobie biorą wieloryby robiące za minimalną i już to nie wygląda tak kolorowo. Tymczasem lekarze sobie uprawiają chów wsobny i jako para tuż po stażu mają 10k brutto minimum razy dwa xD. Programiści = najbardziej frajerska grupa zawodowa
  • Odpowiedz
@2-aminopirydyna: Ja jestem takim programistą i znam jeszcze kilku takich, którzy jadą ze mną na dwa miesiące za granicę na początku stycznia. Wystarczy znać angielski i pracować dla zagranicznych klientów bezpośrednio. Zmień towarzystwo.
  • Odpowiedz
@DzekiTheDog: a takich programistów, którzy na 30stke zarabiają conajmniej 20k to znam wszystkich, którzy kiedykolwiek ze mną pracowali i byli ogarnięci. Z lekarzami jest dokładnie tak samo prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@2-aminopirydyna: chłopie to ty się zamknąłeś w swojej bańce i uważasz, że wszyscy tak robią pisząc chociażby, że programiści to najbardziej frajerska grupa zawodowa XD
Jakie ego? Uświadamiam cię, że nie wszystko wygląda tak jak sobie to ubzdurałeś.
18-24k jako senior xD no chłopie jak mam dyskutować z Tobą jak kompletnie nie znasz branży (albo znasz tyko jej jakiś promil), p--------z głupoty i jeszcze uważasz to za prawdę objawiona a
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: ja widzę, że te zwolnienia w IT to największy problem dla ludzi spoza IT xD. Spokojnie, większość to ma kasę odłożona, że na luzie przeżyje kilka lat bez pracy, nawet z kredytami i leasingami.
  • Odpowiedz