Wpis z mikrobloga

@Chrysopoeia: młody, nastoletnie miłości tak mają. Przerwy, rozstania, powroty i po 5 powrocie koniec miłości. Dorośniesz to za 3 baby później będziesz wiedział co odpowiadać xD
  • Odpowiedz
  • 0
tak, jeżeli Cię zapyta czy kochałbyś ją gdyby była kałużą to mówisz, że zebrałbyś ją do kubeczka i nosił wszędzie ze sobą

@plazma: nie mógłbym tak powiedzieć, bo bym się źle czuł i nie mógł przez następne dni funkcjonować z tym, że tak powiedziałem
  • Odpowiedz
  • 1
Dobra widze, że jednak duzo osob pisze mi ze to ja z------m, a w ogole duzo osób pisze ze powinienem skłamać i powiedzieć to co ona chce usłyszeć. No ja wtedy nie moglbym normalnie funkcjonowac przez kilka dni. Po prostu by mnie od srodka roznosilo ze powiedzialem cos takiego
  • Odpowiedz
@Chrysopoeia: Twoja reakcja, choć szczera i logiczna z Twojego punktu widzenia, mogła być odebrana przez Twoją partnerkę jako brak zaangażowania emocjonalnego i wiary w wasz związek. To, co dla Ciebie jest "statystyką", dla niej mogło być momentem, w którym chciała poczuć się kochana, pewna i wspierana. Stąd jej emocjonalna reakcja.

Kilka punktów do przemyślenia:

Szczerość a takt: Bycie szczerym jest ważne, ale czasem warto zastanowić się, jak pewne rzeczy komunikować. Twoja odpowiedź
  • Odpowiedz