Wpis z mikrobloga

@Pan_Szeryf: Tylko weź pod uwagę, że wyciskanie na siłce =/= wyciskanie na zawodach.
Obciążenie olimpijskie skalibrowane to nie to samo co obciążenie fitnessowe z siłki, do tego na siłce nie miał pauzy na dole i od razu odbił, a na zawodach musiał mieć pauzę i czekać na komendę. Imo ten mniejszy wynik na zawodach jest bardziej imponujący niż większy na siłce.
  • Odpowiedz
@dosefurious:
1. Jeżeli jest skalibrowane to jest wręcz łatwiej bo jest bardziej stabilne (i nieskalibrowane może być za równo lżejsze jak i cięższe).
2. To są talerze technogym które sprzedają na cały świat w masowej produkcji więc ich waga odstaje max 0,2 kg na talerz.
3. 200 kg bez pauzy > 187,5 z pauzą (i dodatkową adrenaliną wywołaną zawodami)

Co do tego który wynik jest bardziej imponujący to się zgadzam
  • Odpowiedz
@Pan_Szeryf: Sytuacja wygląda następująco, jak widać na IG 200Kg zostało wykonane w październiku 2022 roku a obecnie mamy grudzien 2024 roku. Są to ponad 2 lata w których niestety ze względu na wyjątkowo złą sytuację rodzinną, przez pierwsze poł roku trenowałem sporadycznie bo nie miałem wolnego czasu i musiałem robić ruchy żeby zarobić dodatkową kasę a przez kolejne pół zajmowałem się tatą i nie trenowałem wcale, następne pół roku to
  • Odpowiedz
@Pan_Szeryf: Nie ma nic w jego sylwetce wskazującego na sterydy, jak nie można tak wyglądać naturalnie, to po co ćwiczyć w ogóle XD

Genetyka to suka i rozstrzał różnic między ludźmi jest bardzo duży, jakoś w IQ 200 naturalnie każdy wierzy, ale 200 na ławie to już muszą być sterydy ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Hyperboreangains Z ciekawości pamiętasz początkowe wyniki na siłce i to jak
  • Odpowiedz
@Murkly: Oczywiście nie tak dupne i silne naturale chodziły po ziemi po prostu skala prawdopodobieństwa i jeżeli miałbym postawić na to czy jest naturalem czy nie to obstawiałbym że nie. Po za tym każde oskarżenie naturala o doping to komplement więc nie wiem o co się to obrażać.
  • Odpowiedz
@Murkly: Początkowe wyniki to jakoś 40 na ławie i 150kg w ciągu na dzień dobry, siadu nie pamiętam.
Jeżeli chodzi o progres to na ławie w miarę szybko doszedłem do 120 i od tego momentu szło drętwo, ciąg szedł raczej szybko i równo aż do 340
  • Odpowiedz
@Pan_Szeryf: Na wzmocnioną suplementację wchodzę prawdopodobnie w tym roku bo chce zrobić 900kg w u90 więc planuje trzymać się max 102kg bo 12kg zetnę water cutem i dołożyć do dawnych wyników, pewnie sie nie uda i tak ale zobaczymy.
  • Odpowiedz
@Poemat: Czas marny bo 1:58 na 1/8 ale no celem było ukończenie bo miałem rozwalone kolano więc o ile basen i rower poszły spoko tak bieg właściwie zmuszony byłem przespacerować szybkim tempem w neoprenie monstera na kolanie dla dodatkowej kompresji żeby sie nie rozsypało jeszcze bardziej
  • Odpowiedz