Wpis z mikrobloga

Jakie czynniki przede wszystkim zadecydowały o tym, że zostaliście wegetarianami albo weganami? Czy to były: względy etyczne wobec zwierząt, kwestie zdrowotne (lepsza jakość diety bez mięsa), czy jakieś bardziej utylitarne kwestie związane z wyżywieniem planety. A konkretnie z ilością zasobów potrzebną do wyprodukowania mięsa?

#wegetarianizm #weganizm #dieta

co przede wszystkim skłoniło cię do weganizmu/wegetarianizmu?

• etyka 55.2% (116)
  • dieta 22.4% (47)
  • planeta 22.4% (47)

Oddanych głosów: 210

• 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

kwestie zdrowotne (lepsza jakość diety bez mięsa),

@Aleksander_Lewski: akurat taka dieta roślinna jest niezdrowa. Wystarczającym dowodem na to jest fakt że mainstream i to cale WHO twierdzi że rośliny dobre a mięso be a wiadomo że trzeba rozumieć wszystko odwrotnie niż oni mówią. Poza tym inne dowody na to żeby się nie rozpisywać za wiele to są takie jak np to że nasze pH w żołądku czy tam jelitach jest
  • Odpowiedz
@Blaszczykowski_Robert:

miałem 5 lat i rodzice pokazali mi świniobicie. Byłem totalnie przerażony dźwiękami i widokiem,

No to się idzie do psychologa a nie odwala głupoty typu weganizm XD
I masz walnietych rodziców bo nie powinno się dziecku pokazywać takich rzeczy bo dziecko nie rozumie że zwierze nie myśli jak człowiek i dla niego bez różnicy jest czy żyje czy nie.
  • Odpowiedz
@Blaszczykowski_Robert:
Ale wiesz że z tych badan nic nie wynika? XD Z resztą nie są to żadne badania tylko domysły. I to stare.

symbolem wolności i niezależności myślenia, jakim jest schabowy.

Kolejny glupiomądry intelektualista. Ludzie ktorzy uważają się za mądrzejszych id innych zwykle są głupsi. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz