Wpis z mikrobloga

@snorli12: @Atreyu:
Przypuszczam, że chodzi o posiadanie / nie posiadanie ku.tasa. A co z tym idzie umiejętność orientacji przestrzennej.

Faceci nie muszą widzieć końca maski, żeby wiedzieć gdzie się kończy.
Kobiety mają postawione fotele na sztorc bo nie ogarniają różnicy między 0,5 metra a 1,5m. I muszą widzieć początek fury by nie przydzwonić.
  • Odpowiedz
  • 11
@snorli12 Ja widzę często, że nie mają ustawionego fotela, siedzą nisko, że ledwo głowa im wystaje, a potem naciągają szyję, żeby cokolwiek widzieć xd. Podejrzewam, że niektórym się nie chce przestawiać fotela po partnerze, co dla mnie jest zupełnie niezrozumiałe.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: ja też długi czas nie, dopóki ostatnio nie musiałem gdzieś tramwajem podjechać do centrum i miałem dużo okazji żeby się poprzyglądać jak ludzie jeżdżą. I faktycznie, nawet nie tyle kwestia ustawienia fotela, co duża część kobiet jechała z całymi przedramionami od łokci do dłoni oparte płasko na kierownicy. Strasznie dziwna moda.
  • Odpowiedz
@snorli12: ogunie to jeździ się tak żeby nadgarstek ręki dotykał góry obręczy kierownicy, problem natomiast powstaje jak kierownica jest nieregulowana w płaszczyźnie poziomej (do siebie od siebie)
  • Odpowiedz
@KHOT: to nie jest dziwna moda, tylko bardzo niebezpieczne przyzwyczajenie. Chcą widzieć ten przód i nikt im nie powiedział, że to niewłaściwe. Chyba przy takim ustawieniu mniej widać na boki pojazdu. A jak w coś przywali, poducha wystrzeli gdy ona ma nos w kierownicy. Będzie bolało.
  • Odpowiedz
@snorli12: ogolnie siur to taki kompas orientacji przestrzennej, baby go nie maja i musza cos widziec, zeby sie zmiescic, a facet sobie to moze zwizualizowac w siurze
  • Odpowiedz
a czemu wielu chłopów jeździ tak

@Atreyu: Z tego samego powodu dla którego wybierzesz raczej leżak albo wygodny fotel niż taborecik do siedzenia jeśli masz taki wybór - bo tak jest po prostu wygodniej. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz