Aktywne Wpisy

Chcecie mieć dzieci? Ja nie chcę ale mam poczucie że powinienem. Boję się że w pewnym momencie włączy mi się instynkty tacierzyński i będzie już za późno. Czytałem o ludziach którzy mają z tego powodu ciężką depresje.
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Planujesz potomstwo?
- Tak 40.7% (88)
- Nie 38.4% (83)
- Nie wiem 20.8% (45)

KarnetNaGlony +64
Prawie dziś wpadłem w pułapkę
źródło: temp_file1329606556760383759
Pobierz

Synek dorób se na spokojnie do emerytury najlepi w jednym zakładzie bo po co zmieniać
Trzymajta się tam ludziska w ten okropny grudniowy poniedziałek, milego tygodnia dla wszystkich pracujących
#pracbaza #kolchoz
Najczęściej tacy ludzie są w dużych korpo i chcą przejść do innego, ale są dwa problemy; większość korpo zwalnia i ma bardzo ograniczoną rekrutację, oraz to że często po wielu latach siedzenia na dupie w jednym miejscu zapomina się o technologiach poza firmą i
"Odchodzę dowidzenia wszystkim, żegnam mówię wam,
Żaden mnie pieniądz nie nie zatrzyma."
To jest trochę dziwnie że nic nie ma. W wielu firmach czy kołchozach istnieją takie nagrody za np 20, 30 40 lat pracy i to zazwyczaj są nagrody przepisowe (a nie czyjeś widzimisię) wynoszące nawet 3-5x wynagrodzenia.
Czyli ojciec ma 8x50zl co miesiąc dodatku
Chyba lepiej 400zl miesiecznie dostawac niż raz na 30lat 15k
Na twoim miejscu powoli zacząłbym szukać sobie kursów na wózek widłowy bo potem możesz obudzić się z ręką w nocniku
@emesc: biorąc pod uwagę, że na święta nie dają nic, to zdecydowanie bardzo hojnie