Wpis z mikrobloga

Mojemu ojcu dzisiaj pyklo 45 lat pracy w jego kolchozie i z tej okazji nawet uścisku ręki kierownika nie było. No ale chlop 63 lata prawie ma no to na 2 lata jeszcze musi tam zostac do emeryturki. Ale czaicie to? 45 lat w jednym zakladzie na który narzeka odkąd tylko pamiętam.
Synek dorób se na spokojnie do emerytury najlepi w jednym zakładzie bo po co zmieniać
Trzymajta się tam ludziska w ten okropny grudniowy poniedziałek, milego tygodnia dla wszystkich pracujących
#pracbaza #kolchoz
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alkoJezus: a czemu mieliby się różnić? Wielu ludzi chce znaleźć jedno miejsce w którym mogą pracować długie lata i niczym się nie przejmować ani nie przepracować.

Najczęściej tacy ludzie są w dużych korpo i chcą przejść do innego, ale są dwa problemy; większość korpo zwalnia i ma bardzo ograniczoną rekrutację, oraz to że często po wielu latach siedzenia na dupie w jednym miejscu zapomina się o technologiach poza firmą i
  • Odpowiedz
@drogba90: U mnie 14go lutego minęło by 5 lat... Ale koniec tego dobrego.
"Odchodzę dowidzenia wszystkim, żegnam mówię wam,
Żaden mnie pieniądz nie nie zatrzyma."
  • Odpowiedz
  • 4
@sylwke3100 tutaj tak było do około 2010r. Za 30,35 i 40lat chyba trzykrotność pensji ale wszystko się posrało ze zmiana wlasciciela i zamiast tego jest tzw "wysluga" - 50zl do kazdej wyplaty za kazde 5 lat pracy do 40lat ma
Czyli ojciec ma 8x50zl co miesiąc dodatku
Chyba lepiej 400zl miesiecznie dostawac niż raz na 30lat 15k
  • Odpowiedz
@dr-proktor ja k załamaniu i końcu rynku pracownika mowilem już prawie rok temu to wtedy takie dzbany jak ty mnie mkjusowaly. A @alkoJezus ma racje!
Na twoim miejscu powoli zacząłbym szukać sobie kursów na wózek widłowy bo potem możesz obudzić się z ręką w nocniku
  • Odpowiedz
1000 zł to i tak myślę dość hojnie

Odpowiedz

@emesc: biorąc pod uwagę, że na święta nie dają nic, to zdecydowanie bardzo hojnie
  • Odpowiedz