Wpis z mikrobloga

Mojemu ojcu dzisiaj pyklo 45 lat pracy w jego kolchozie i z tej okazji nawet uścisku ręki kierownika nie było. No ale chlop 63 lata prawie ma no to na 2 lata jeszcze musi tam zostac do emeryturki. Ale czaicie to? 45 lat w jednym zakladzie na który narzeka odkąd tylko pamiętam.
Synek dorób se na spokojnie do emerytury najlepi w jednym zakładzie bo po co zmieniać
Trzymajta się tam ludziska w ten okropny grudniowy poniedziałek, milego tygodnia dla wszystkich pracujących
#pracbaza #kolchoz
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@drogba90: tak pracowały wcześniejsze pokolenia, bo z pracy w jednym zakładzie była dodatkowa kasa.Ja ponad 15 lat przepracowałem w jednym miejscu (hucie), a potem zacząłem zmieniać prace, kończąc na własnej firmie.
  • Odpowiedz
@drogba90: W kołchozie, w którym pracuje mój ojciec, kilka tygodni temu na emeryturę przeszedł jego kolega, który pracował tam od początku istnienia firmy, czyli od 1989 roku. Przejście na emeryturę odbyło się bez większego zaangażowania ze strony firmy – to sami współpracownicy zorganizowali imprezę z tej okazji, składając się na nią z własnych środków. "Smaczku" całej historii dodaje fakt, że ten pracownik pożyczył pieniądze właścicielowi na rozkręcenie firmy, która dziś
  • Odpowiedz
@drogba90: ja właśnie skończyłem 9 lat w jednej firmie i zwolniłem się. W ostatni dzień dostałem “nagrodę- kasę na karcie podarunkowej” z okazji 10 lat pracy, które wybiłoby w lutym ;)
  • Odpowiedz
. W ostatni dzień dostałem “nagrodę- kasę na karcie podarunkowej” z okazji 10 lat pracy, które wybiłoby w lutym ;)

@mietek66: ooo ile u Ciebie dają za 10 lat kołchozu?
u mnie bukiet kwiatów xD, dyplom xD i bon do jakiegoś miejsca na 1000zł
w marcu stuknie mi 10 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@alkoJezus: ja rozumiem niechęć do programistów, ale trochę przesadzasz kolego :D Klepać kodu uczysz się całe życie, bo się ciągle wszystko zmienia. Zarobków też nie ma co porównywać, bo zmieniając pracę kilka razy, dostawali więcej kasy.
  • Odpowiedz