Wpis z mikrobloga

Pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych ludzi, którzy właśnie siedzą sami w chacie przed komputerem, jedzą słodycze i nie chce im się nic konkretnego robić.
Byłam po pracy na małych zakupach na które chodzę prawie codziennie w pobliżu domu.To jest jedyne moje "wyjście", tak to chata albo praca.Idą tam jak na spacer - zastanawiam się co kupić, ugotować, oglądam.Jutro będę robić sushi.
Pooglądałam szczęśliwe pary, dzieci, fajnych facetów i drogą biżuterie. I siedze sfrustrowana swoją samotnością, koty śpią, wokół cisza. Nawet nie potrafię wyrazić co mnie boli. Chyba to, że nigdy niczego dobrego w życiu nie przeżyłam, a mam 33lata.

#depresja #zalesie #samotnosc
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ana77: nie wiem co lubisz robić ale jak cię dobija samotność to poszukaj, np na fb jakiejś lokalnej grupy pasjonatów tego co lubisz albo amatorskiego klubu. Online ludzie się umawiają na planszówka, na bieganie i inne mniej lub bardziej popularne rzeczy. Spróbuj przełamać strefę komfortu i dołącz do nich. Z czasem może ktoś zrobi jakąś imprezę albo chociaż zamówi pizzę. Teściowa na emeryturze polubiła bieganie, jakoś tak wyszło że dołączyła
  • Odpowiedz
@Ana77: wyjedź, zmień/rzuć swoją pracę, wyprowadź się do innego kraju, zrób neeta, naucz się jakiegoś języka, przejdź kryzys. cokolwiek. if nothing changes,nothing changes
Bardzo prosty cytat, a chyba najprawdziwszy jaki znam. Ludzie chcą różnych rezultatów robiąc to samo w dzień w dzień, dodając 2+2 w nieskończoność zawsze dostaniesz 4. To się już nazywa bycie szaleńcem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.youtube.com/watch?v=zEWJ-JgVS7Q
mrp3t3r - @Ana77: wyjedź, zmień/rzuć swoją pracę, wyprowadź się do innego kraju, zrób...
  • Odpowiedz
@Ana77: Ja Ci powiem że widok szczęśliwych par i wesołych grup towarzyskich zawsze uderzał mnie najbardziej jak byłem na jakichś wycieczkach typu Tatry, Bieszczady itd. Ale w praktyce wycieczki samemu moją swoje plusy, idziesz swoim tempem, narzekasz tylko na siebie, zdążysz albo nie zdążysz, z nikim o nic nie negocjujesz ani nie dyskutujesz itd. Chyba zrobiłem za długą kilkuletnią przerwę na singlowanie i już mi tak zostanie :) a jednak
  • Odpowiedz
@Ana77: pozdrawiam mam podobne życie i podobny wiek tylko, że w przeciwieństwie do Ciebie sporo przeżyłem. Załóż se tindera i masz tam stado spermiarzy co dostarczą Ci rozrywki.
  • Odpowiedz
@Ana77: Nie bój nic. Życie to zawiła kwestia zależna od tak wielu zmiennych. Bądź otwarta na każdą zmianę monotonicznego ,,dziś'', a każde jutro będzie dzięki temu niespodzianką. Miej też świadomość, że gdzieś jest ktoś kto chciałby od życia tylko Ciebie, tylko jeszcze wasze drogi się gdzieś nie splątały.
  • Odpowiedz
@Ana77 czy ty myślisz że po tygodniu pracy mam ochotę na coś innego? Nie. Dokładnie mam ochotę usiąść przed kompem, zrobić sobie drinka i poklikać portal ze śmieszynymi obrazkami. Nie wiem co to za błędne przeświadczenie, że muszę wylatywać na weekend do Mediolanu żeby być cool xD
Lubię sobie pomieszkać w domu i porobić nic. Ewentualnie coś pogrzebać u siebie w gabinecie. Jeszcze jest kwestia że kleszcze mi czas zorganizują (
  • Odpowiedz
@Ana77: jesteś samotna z własnej woli, w Polsce jest taki niedobór kobiet że mogłabyś co tydzień chodzić na randki z nowym facetem, wystarczy odpalić tindera
  • Odpowiedz