Wpis z mikrobloga

• 46
@chandler-bing stanie w kolejce zeby wejść do lokalu i zamówić jedzenie jest dla mnie uwłaczające. Jak widze ze jest kolejka to idę do innego lokalu. Naprawdę nie muszę jeść w "modnej" restauracji, którą polecili jacyś instagramerzy xD
  • Odpowiedz
@chandler-bing: chciałbym mieć 20 lat i postać z godzinkę w kolejce z kumplami i pogadać sobie a potem zjeść. A teraz weź się z kimś ugadaj to już tydzień przed trzeba żeby spotkać się na godzinę dwie a z całą paczką to tylko jak ktoś ma wesele lub pogrzeb.
  • Odpowiedz
wyjaśnij nam co ma wspólnego jedno z drugim?

@Freddy-Krueger: dawniej stali bo musieli, a dzis stoja bo chca. Teraz za drwalem, wczesniej po puszke coli darmowa czy innego karpia. Ludzie bardziej cenia sobie jakas promke czy cos w nizszej cenie niz swoj wlasny czas.
  • Odpowiedz
@chandler-bing: ja tam mam hipotezę, że oni tam wcale nie stoją po to bo ten Drwal jest jakiś wyjątkowo smaczny ale dlatego, żeby se strzelić fotkę na insta z nim. Tam w większości to jakieś licealisty stały.
  • Odpowiedz
ooo już drwal jest (ʘʘ)

@walciak: no właśnie jeszcze nie jest. Jest przez tydzień tylko w tej jednej jedynej na całą Polskę restauracji w Poznaniu.
  • Odpowiedz
chciałbym mieć 20 lat i postać z godzinkę w kolejce z kumplami i pogadać sobie a potem zjeść

@mattz_: można się normalnie z kumplami umówić na jedzenie i pogadanie bez stania 2h w kolejce
  • Odpowiedz
  • 3
@bigos555 po prostu żarcie to żarcie. Nie widze większej różnicy między pizzą z Pizzeri u Krysi i "PRAWDZIWIE WLOSKIEJ PIZZY OD PRAWDZIWEGO WŁOSKIEGO KUCHARZA KTORY JEST CERTYFIKOWANYM WŁOCHEM I ROBI TAK JAK JEGO CERTYFIKOWANA MAMMA MU PIEKŁA W JEGO RODZINNYM DOMU W VERONIE WE WŁOSZECH" i nie zamierzam czekać do tej włoskiej w godzinnej kolejce zeby zjeść placek z serem xD
  • Odpowiedz
po prostu żarcie to żarcie

@Hrjk: I nie sobie, żrą co chcą.

nie zamierzam

@Hrjk: I dobrodzieja wybór. Tylko na c--j się fleksować, bo inni żyjo gorzej, a ja parzta lepiej!?
  • Odpowiedz
@pwone: tak bo teraz bardziej szanujesz swój czas, a jak masz naście lat to nie obchodzi cię to i po prostu stoisz sobie w kolejce ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 9
@bigos555 A niech se stoją i 8 godzin. Po prostu wydaje mi sie to śmieszne, więc komentuję rzeczywistość która mnie otacza.

Nie przechodzi mi przez neurony, że można sie tak upodlić w tych czasach, gdzie sa setki lokali i innych opcji, by stać parę godzin za jedzeniem. Jeszcze rozumiem komunę czy oblężenie stalingradu, że ludzie stali w kolejkach bo nie mieli wyboru - cos trzeba jeść, ale w momencie gdzie możesz
  • Odpowiedz